Egyéb kategória

Mire használhatjátok fel a nyár színpompás virágait?

A nyári hónapokban színesek a mezők és a kertek, nyílik a sok szép illatos virág. A meleg évszak virágzó növényeit nemcsak csokorba kötve érdemes hasznosítanotok. Mutatunk pár sokrétűen felhasználható virágot.

vous - 2018.07.25.
Mire használhatjátok fel a nyár színpompás virágait?

Levendula

A levendula bódító illatával biztosan sokatokat rabul ejtett már. Lilás színű virágai a kertet dekorálhatják, emellett tökéletesek a szúnyogok ellen is. Csokorba szedve otthonotok dísze lehet, leszárítva pedig számtalan módon felhasználható. Apró zsákocskába vagy párnába gyűjtve és a szekrénybe téve, illatosítja ruháitokat és megvédi őket a molyoktól. Kis csokrokban leszárítva és fejjel lefelé lógatva mutatós lakásdekoráció lehet belőle. Fűszernövényként főételek, desszertek, teák, limonádék és más italok ízesítésére is kiváló.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Macskamenta

Egész nyáron át virágzó, kellemes illatú növény. Gyógyteaként felhasználva nyugtató, stressz oldó és fájdalomcsillapító hatású. A macskamenta illata a cicákat is megbabonázza, kis kedvenceitekre nyugtató, de felpörgető hatással is lehet.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Napraforgó

Az élénksárga virágot elsősorban gyönyörű színe, hatalmas, tányér szerű virágai miatt szeretjük. A napraforgó magjából a szotyin túl napraforgóolaj, margarin készül, csírája salátákhoz kiváló. Virágjával díszíthetitek lakásotokat, akár vázában tartjátok, akár cserépben nevelitek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

fészertitkok

Mi minden készülhet levendulából?

A #fészertitkok sorozat egyik részében frissen szedett levendulából lakásdekoráció készült. Ti is voltatok levendulát szedni? Nem tudjátok, mi legyen a sok illatos virággal? Tartsatok velük, és inspirálódjatok!

Ajánlott cikkek