Egyéb kategória

A hétköznapok hőse: alig hatévesen mentett életet a kislány!

Inspiráló történet arról, hogy semmi sem lehetetlen: higgadtan és profin levezette a szülést a hatéves Francesca Goodby, amíg édesanyja a mentősökre várt.  

vous - 2018.07.20.
A hétköznapok hőse: alig hatévesen mentett életet a kislány!

A kislány nagy álma, hogy egy napon igazi orvos lehessen, ezért óriási rajongója a BBC Casuality című kórházsorozatának. Itt leshette el azokat a fogásokat is, amelyekhez a szülés biztonságos levezetéshez szükség volt.

„Hirtelen és gyorsan indult meg a szülés az otthonunkban, hiába hívtuk ki a mentőt. Francesca meghallotta, hogy kiabálok, és azonnal a segítségemre sietett. Végig higgadt és nyugodt maradt, mondta, hogy a baba feje már látszik. Irányított, hogy hogyan lélegezzek, mikor nyomjak, hogyan tartsam a lábaimat. Amikor aztán a baba feltűnt, Francesca finoman kiemelte, megtörölgette, egy tiszta törülközőbe csavarta, és elvágta a köldökzsinórt. Pedig soha nem mondtam neki, mit kell csinálni ilyen esetekben!” – mondta az édesanya a Daily Mailnek.

„Vigyáztam anyura, hogy nyugodt maradjon, és odafigyeltem, nehogy a köldökzsinór a baba nyakára tekeredjen, hiszen akkor megfulladhatott volna. Nem tudom, honnan tudtam, mit kell tennem, de az a tervem, hogy felnőttkoromban igazi orvos legyek” – tette hozzá a kislány, aki már tiszta, melegbe bugyolált babával a karjaiban várta a mentősöket. El tudjuk képzelni, hogy meglepődtek a szakemberek, amikor meglátták a métermagas mini-kollégát!

Objektum doboz

Címkék: #gyerekszülés
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.