Egyéb kategória

Kakigōri, a világhódító japán fagyi

A keleti étkezési kultúrából többnyire a sós fogásokat vesszük át, de a japánok kedvelt desszertjének, a leginkább fagylalthoz hasonlítható kakigōrinak is sikere lenne, az biztos. A híres párizsi cukrászkirályt, Pierre Hermét már megihlette, úgyhogy van rá esély, hogy az ő trendjeit követő cukrászok szép lassan - vagy temélhetőleg inkább gyorsan - átveszik, és hamarosan mi is kóstolhatjuk a nagyon látványos és a végletekig variálható hűsítő desszertet.

vous - 2018.07.13.
Kakigōri, a világhódító japán fagyi

A kakigōri leginkább a jégkására hasonlít, csak sokkal finomabb szemcséjű, egészen könnyed az állaga és légies a textúrája, egy jókora jégtömbből egy speciális éles pengével borotválják le vékony rétegben a pehely állagú hűsítő desszertalapot, amit egy hatalmas heggyé formáznak, és meglocsolják mindenféle színes sziruppal és sűrített tejjel. A jég alá olykor kerülnek gyümölcsök, zselésített gyümölcspüré, a könnyű jégkását átjárják az ízek és színek, és egyszerre nagyon mutatós és isteni finom nyári desszert a végeredmény.

Mivel elég látványos a hatalmas és színes édességkupac, és persze a készítők is kitesznek magukért, hogy minél étvágygerjesztőbb és csábítóbb kreációkat alkossanak, az Instagramon már több mint 100 000 #kakigori fotóját nézegetve nyalogathatjuk a szánk szélét, érdemes böngészni, az alábbi videóban pedig egy szivárványos változatot láthattok.

Nézzétek meg róla a videót ITT!

Forrás:
Depositphotos
Címkék: #fagyi #japán #recept
Ajánlott cikkek