Egyéb kategória

Hogyan tehetnénk élvezhetőbbé a munkánkat?

Nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy minden egyes nap számolunk vissza a munkaidő lejártáig, mert képtelenek vagyunk jól érezni magunkat a munkahelyünkön. Rengeteget számítanak a körülmények abban, hogy éppen hogyan érezzük magunkat ott, ahol dolgozunk – pszichológusok szerint az első számú tényező azonban, amin elbukhat a dolog, az az, ha nem érezzük, hogy értéket teremtünk a munkánkkal.

vous - 2018.07.03.
Hogyan tehetnénk élvezhetőbbé a munkánkat?

Írók, költők és filozófusok évszázadok óta foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy mi az ember legfőbb szerepe, amitől úgy érezheti, hogy beteljesedik az élete. Rengeteg különböző válasz is érkezett erre már, de nekünk most nem az élet nagy kérdését kell megválaszolnunk – csak azt, hogy a munkahelyen konkrétan mi az a cél, mi az a tényező, ami miatt úgy érezzük, jó helyen dolgozunk.

Ha körbenézünk a környezetünkben, nagyon kevesen gondolják úgy, hogy valóban szeretik a munkájukat – rengetegen belefásultak egy unalmas, nem nekik való munkakörbe, és képtelenek kitörni. Pedig egy munkahelyen sokkal könnyebb megtalálni a helyünket, mint hinnénk, pszichológusok szerint csak annyira van szükség, hogy érezzük: nem hiába dolgozunk.

Nézzétek meg a cikk folytatását ITT!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek