Egyéb kategória

Hogyan tehetnénk élvezhetőbbé a munkánkat?

Nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy minden egyes nap számolunk vissza a munkaidő lejártáig, mert képtelenek vagyunk jól érezni magunkat a munkahelyünkön. Rengeteget számítanak a körülmények abban, hogy éppen hogyan érezzük magunkat ott, ahol dolgozunk – pszichológusok szerint az első számú tényező azonban, amin elbukhat a dolog, az az, ha nem érezzük, hogy értéket teremtünk a munkánkkal.

vous - 2018.07.03.
Hogyan tehetnénk élvezhetőbbé a munkánkat?

Írók, költők és filozófusok évszázadok óta foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy mi az ember legfőbb szerepe, amitől úgy érezheti, hogy beteljesedik az élete. Rengeteg különböző válasz is érkezett erre már, de nekünk most nem az élet nagy kérdését kell megválaszolnunk – csak azt, hogy a munkahelyen konkrétan mi az a cél, mi az a tényező, ami miatt úgy érezzük, jó helyen dolgozunk.

Ha körbenézünk a környezetünkben, nagyon kevesen gondolják úgy, hogy valóban szeretik a munkájukat – rengetegen belefásultak egy unalmas, nem nekik való munkakörbe, és képtelenek kitörni. Pedig egy munkahelyen sokkal könnyebb megtalálni a helyünket, mint hinnénk, pszichológusok szerint csak annyira van szükség, hogy érezzük: nem hiába dolgozunk.

Nézzétek meg a cikk folytatását ITT!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.