A görög saláta elválaszthatatlan a nyártól, egyszerűsége ellenére az egyik legjobb finomság, frissítő és ízekben gazdag, egy kis tésztával felturbózva pedig kiadósabbá tehetjük - így gyors egytálételnek vagy "mindenki kedvence" fogásként kerti partin, grillezésen is megállja a helyét.
Gyors, egészséges és isteni finom, a friss és édes szabadföldi paradicsom és a sós sajt kontrasztja elképesztően jól kiegészíti egymást, nem véletlenül vált világszerte népszerű salátává a görögök klasszikusa. Ha ehhez hozzájön még egy kis főtt tészta, és van pár perce összeérni, akkor a tészta beszívja a zöldségek és az oregánó aromáit, a sajt krémesre morzsálódik keverés közben,
verhetetlen nyári fogás akár lanygosan, akár kissé behűtve.
Vegetáriánusoknak önmagában is tökéletes, húsevőknek készíthetjük köretként grill húsok mellé, de akár felkockázott, kicsit befűszerezett, majd pár perc alatt megsütött csirkemellkockákat vagy maradék, összetépkedett sült húst is beleforgathatunk – minden változatban biztos siker, ráadásul frappánsan egyszerű, és kiadós is lehet, ha az eredetvédett, kicsit borsosabb árú feta helyett jóval pénztárcabarátabb krémfehér sajtot használunk.
Görög tésztasaláta
Hozzávalók:
Hogyan kell elkészíteni? Kattintsatok ide >>> és olvassátok tovább a receptet!