A cseresznyés piskóta nálunk kihagyhatatlan klasszikus nyár elején, amit most egy kis dióval dúsítva készítettem, a könnyű tészta ettől illatosabb lett, itt-ott ropogós diódarabokkal, nagyon jól illett a cseresznyéhez és a vaníliás piskótatésztához.
Mivel csak egy egyszerű diós piskótát szórtam meg a kimagozott cseresznyével, így ez a torta nem igényel nagyobb munkát, viszont a végeredmény nagyon finom. A tésztába a liszt mellett darált dió is került, melyben voltak kisebb ropogós diódarabkák is. A cseresznyét mielőtt a tésztára szórtam volna, összekevertem egy kevés étkezési keményítővel, így nem ült le a tészta aljára, hanem szépen a tetején maradt szinte mind az utolsó szemig.
A készre sült tortát a sütőből kivéve, még forrón, megszórtam vaníliás cukorral, mely részben ráolvadt a tészta tetejére, és ettől különösen finom ízt kapott. Cseresznye mellett pedig készülhet még meggyes, sárgabarackos vagy éppen málnás változatban is ez az egyszerű piskótatorta.
Diós-cseresznyés piskótatorta
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Az elkészítéshez kattintsatok a Cookta oldalára.