Elronthatatlanul egyszerű, gyorsan összeállítható, gazdag és jó krémes, csokis és gyümölcsös - ennél jobb kombinációt kívánni sem lehet egy isteni desszert esetén. Ez a sajttorta mindezt tudja, fehér csoki édesíti, ráadásként áfonya került bele - de más bogyóssal is készíthető.
A nyári melegben fontos szempont egy sütinél, hogy kellemesen hűsítő legyen – és ha lehet, akkor ne kelljen hozzá bekapcsolni a sütőt. Ez a sajttorta pont ilyen, amolyan keverem-kavarom finomság, percek alatt megvan, és a legjobb, ha elektromos robotgéppel keverjük ki, így igazán selymes és könnyű lesz, de ennek hiányában kézi habverővel is eldolgozhatjuk, igaz, kicsit több munkával.
Ebbe az isteni sajttortába cukor helyett olvasztott fehér csoki került, ami nemcsak plusz aromákat és finom csokisságot ad neki, hanem az állaga is sokkal jobb lesz tőle, és az áfonyához is nagyon jól passzol. A recept pofonegyszerű, a legnehezebb pontja a várakozás, de ezt ne spóroljuk el, mert néhány óra pihentetés után lesz töketes és szépen szeletelhető…
Áfonyás-fehércsokis sajttorta
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
25 dkg zabkeksz
12,5 dkg olvasztott vaj
1 kávéskanál fahéj
A krémsajtos réteghez:
20 dkg fehér csokoládé
25 dkg natúr krémsajt
25 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
25 dkg áfonya
Az elkészítéshez nézzétek meg a Cookta oldalát!