Azt hiszem, kimondhatom: imádok enni és imádok főzni is – csak sajnos nem tudok. A dolog mögött nem a lustaság és nem az elkényeztetettség áll, egyszerűen csak kórosan szerencsétlen vagyok és ami másoknál mindössze két perc, az nálam alsó hangon fél óra. Ti is hasonló cipőben jártok? Akkor ez a cikk rólatok szól!
Bár Zita nemrég írt egy cikket arról, mennyire zavarja a fiatalok felesleges picsogása a főzéssel kapcsolatban, én azért kicsit megengedőbb vagyok a témát illetően. Amikor ugyanis kimondom, hogy „Áhh, én egy rántottát sem tudok összedobni!”, az nem azt jelenti, hogy nem tudok felverni két tojást, hanem azt, hogy valamit úgyis elrontok – elfelejtem a sózást, túl sokáig hagyom őrizetlenül a tűzhelyet, leöntöm magam, másodfokú égési sérüléseket szenvedek… De mivel büszke tagja vagyok a Kórosan Ügyetlenek Klubjának,
mégis mi miatt kéne szégyenkeznem?!
Az évek során inkább megpróbáltam előnyt kovácsolni a szerencsétlenségemből és elkezdtem teljesen elengedni azt, hogy valaha Jamie Oliver leszek (a meztelen séf), inkább elkezdtem odafigyelni néhány apróságra. És láss csodát, azóta senkinek sem tűnik fel, hogy béna vagyok, néha még magamnak sem! Rájöttem, hogy:
A tökéletes étel fél óra alatt készül el
Minek kezdenétek bele valami hosszú és pepecselős munkába, ha tudjátok, hogy fél óra alatt is össze lehet dobni a legkönnyebb ételeket?
Sütni csakis bögrével szabad
Sütemények több rétegből, habbal, rengeteg tésztával – már maga a folyamat is sok veszélyt tartogat, gondoljatok csak a tojások szétválasztására. De szerencsére ti tudjátok, hogy a boldogsághoz néha csak egy bögre, egy kevés liszt, cukor és kakaópor kell!
Olajban sütni? Felejtsétek el!
A konyhai szerencsétlenkedés igazi reformokat indíthat el a főzésben – mégis ki az, aki tudja magáról, hogy béna, de mégis szeretne a fröcsögő olaj felett állni?
A férfi szívéhez…
Nem bírom az ilyen szexista mondásokat, úgyhogy ezt le sem írtam teljesen, gondolom, mindenki tudja, miről van szó. Én erre csak annyit mondanék: aki nem fogad el így, bénán titeket, arra kár az időt pazarolni!
Ne dőljetek be az „elronthatatlan” szövegnek!
Sajnos még a legkönnyebb recept is elrontható, az igazi Béna Séfeknek már biztos volt vele tapasztalatuk. Ne vágjatok bele egyből a főzésbe, előbb olvassátok el, pontosan mi után mi jön, így nem érhet kellemetlen meglepetés.