Egyéb kategória

Szerettek főzni, de bénák vagytok benne? Akkor ez a cikk rólatok szól!

Azt hiszem, kimondhatom: imádok enni és imádok főzni is – csak sajnos nem tudok. A dolog mögött nem a lustaság és nem az elkényeztetettség áll, egyszerűen csak kórosan szerencsétlen vagyok és ami másoknál mindössze két perc, az nálam alsó hangon fél óra. Ti is hasonló cipőben jártok? Akkor ez a cikk rólatok szól!

vous - 2017.10.28.
Szerettek főzni, de bénák vagytok benne? Akkor ez a cikk rólatok szól!

Bár Zita nemrég írt egy cikket arról, mennyire zavarja a fiatalok felesleges picsogása a főzéssel kapcsolatban, én azért kicsit megengedőbb vagyok a témát illetően. Amikor ugyanis kimondom, hogy „Áhh, én egy rántottát sem tudok összedobni!”, az nem azt jelenti, hogy nem tudok felverni két tojást, hanem azt, hogy valamit úgyis elrontok – elfelejtem a sózást, túl sokáig hagyom őrizetlenül a tűzhelyet, leöntöm magam, másodfokú égési sérüléseket szenvedek… De mivel büszke tagja vagyok a Kórosan Ügyetlenek Klubjának,

mégis mi miatt kéne szégyenkeznem?! 

Az évek során inkább megpróbáltam előnyt kovácsolni a szerencsétlenségemből és elkezdtem teljesen elengedni azt, hogy valaha Jamie Oliver leszek (a meztelen séf), inkább elkezdtem odafigyelni néhány apróságra. És láss csodát, azóta senkinek sem tűnik fel, hogy béna vagyok, néha még magamnak sem! Rájöttem, hogy:

A tökéletes étel fél óra alatt készül el

Minek kezdenétek bele valami hosszú és pepecselős munkába, ha tudjátok, hogy fél óra alatt is össze lehet dobni a legkönnyebb ételeket? 

Forrás:
Depositphotos

Sütni csakis bögrével szabad

Sütemények több rétegből, habbal, rengeteg tésztával – már maga a folyamat is sok veszélyt tartogat, gondoljatok csak a tojások szétválasztására. De szerencsére ti tudjátok, hogy a boldogsághoz néha csak egy bögre, egy kevés liszt, cukor és kakaópor kell!

Olajban sütni? Felejtsétek el!

A konyhai szerencsétlenkedés igazi reformokat indíthat el a főzésben – mégis ki az, aki tudja magáról, hogy béna, de mégis szeretne a fröcsögő olaj felett állni? 

A férfi szívéhez…

Nem bírom az ilyen szexista mondásokat, úgyhogy ezt le sem írtam teljesen, gondolom, mindenki tudja, miről van szó. Én erre csak annyit mondanék: aki nem fogad el így, bénán titeket, arra kár az időt pazarolni!

Ne dőljetek be az „elronthatatlan” szövegnek!

Sajnos még a legkönnyebb recept is elrontható, az igazi Béna Séfeknek már biztos volt vele tapasztalatuk. Ne vágjatok bele egyből a főzésbe, előbb olvassátok el, pontosan mi után mi jön, így nem érhet kellemetlen meglepetés.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!