Trend

Minden pénzt megérő csoda vagy a legnagyobb átverés? – Kipróbáltam a színes korrektorokat

Azt mondják, nincs új a nap alatt, a szépségipar viszont mégis mindig megtalálja azt az „újdonságot”, amit esetleg el lehetne adni nekünk, nőknek. A színes korrektorok például már futottak egy kört a köztudatban egy évtizeddel ezelőtt, de most ismét tele lettek velük a polcok. Vajon tényleg nem elég a bőrszínünkkel megegyező korrektor használata a tökéletes megjelenéshez? Tényleg érdemes beruházni a szokatlan színekben pompázó stiftekre, krémekre vagy palettákra? Kipróbáltam, hogy tudjak nektek válaszolni ezekre a kérdésekre.

vous - 2017.04.23.
Minden pénzt megérő csoda vagy a legnagyobb átverés? – Kipróbáltam a színes korrektorokat

Ha esetleg valaki nem tudná, miről van szó: a szépségszakértők, sminkesguruk – de leginkább a sminktermékeket gyártó cégek – szerint a tökéletes smink alapja a színes korrektorok használata. Az arcon előforduló apró tökéletlenségek állítólag úgy tüntethetők el a legjobban, ha az adott problémás területet a komplementer színében tündöklő krémmel kenjük le először. Lehet, csak én vagyok szkeptikus, de nekem ez elsőre óriási marhaságnak tűnt…

Az egész alapja állítólag (!) a tudomány: ha például a szemünk alatt lévő lila karikát a komplementer színével, azaz a sárgával kenjük le, akkor a két szín „kiegyenlíti” egymást, ezáltal eltűnik a probléma.

A drogériában tett rövid látogatásom során három márkánál is találtam színes korrektorokat, de meglepetten tapasztaltam, hogy ezek nagy része mind elkelt! Csak a teszterek sorakoztak az állványokon, így nem volt választási lehetőségem, megvettem az egyetlen palettát, ami még elérhető volt. Ezt:

Forrás:
VOUS

Ha igazán alázatos VOUS-lánynak akarok tűnni, akkor azt mondom: a tesztelés kedvéért előző este direkt csak három órát aludtam, hogy legyen mit eltüntetni…

Ezzel szemben viszont a valóság az, hogy bár valóban csak három órát aludtam, mindez azért történt, mert nagyon izgultam. (Dehogyis. Sorozatokat néztem online.)

Mindenesetre magammal hoztam a munkába egy arcot, amivel bár gyerekeket lehetne riogatni, inkább színes korrektorok tesztelésére használtam.

Na, hát íme az alapunk, három óra alvás után:

  • sötét karikák: pipa
  • piros foltok: pipa
  • egy pattanás: pipa
  • hullakinézet: pipa.

Forrás:
VOUS

Volt miből dolgozni, az biztos…

A sárga festék a szemem köré került a lila karikákra, a zöld az orromhoz, a piros erekhez és az államon lévő pattanásra, a rózsaszín pedig a fáradtságtól szürke és fakó orcámra. A festékek borzalmas állagúak voltak: a tégelyekben kemény, nehezen eldolgozható, túl erős színű cuccok voltak. A sárga és a rózsaszín még hagyján, hiszen azok nem ugrottak le feltűnően az arcomról, na de a zöld…

Forrás:
VOUS

Ezen a ponton kifejezetten sajnáltam, hogy az összes többi termék elkelt már a drogériában, ahol jártam: a krémes állagú, folyékony korrektorok teszterei ugyanis sokkal kecsegtetőbbek voltak, mint az, amivel végül távoznom kellett. (Valószínűleg nem véletlenül alakult úgy, hogy ebből az egy termékből még volt bőséggel…)

Hogy el tudtam-e dolgozni szépen a festékeket?

Nem. Egyre inkább csak maszatolódott minden, és mire észbe kaptam, már a fél arcom zöldben pompázott. Inkább tűntem még betegebbnek, mint kipihentnek…

Bár a karikák és a bőrpír eltűntek, helyettük lett egy új probléma, amit el kellett fednem alapozóval: A SZIVÁRVÁNYSZÍNŰ ARCOMAT!

Végül lekentem az egészet a saját, jól bevált alapozómmal, ami aztán elfedte a színes foltokat – de az eredmény semmivel sem lett jobb annál, mint amikor kizárólag az alapozót használom. Íme:

Forrás:
VOUS

Kicsit utánaolvastam a dolog tudományos magyarázatának, és hát finoman fogalmazok, ha azt mondom: nonszensz az egész. A színtudománnyal foglalkozó oldalakon ugyanis azt írják, két komplemeter szín összeadásával az alábbi színeket kapjuk:

  • lila és sárga: halványszürke
  • zöld és piros: halványbarna.

Ha jól értelmezem, ez azt jelenti, hogy a szem alatti lila karikák szürkévé válnak a színes korrektortól, az orr körüli pirosság pedig barnává – már ha sikerül rendeltetésszerűen használni a terméket. Ha nem sikerül, akkor a karikák lila helyett sárgák lesznek, a piros foltok pedig zöldek. Nektek ez jól hangzik? Mert nekem nem.

Persze nem vagyok sminkes, nincs kizárva, hogy egy profi hasznát veszi ezeknek a cuccoknak – de számomra, hétköznapi halandóként egyértelmű eredménnyel zárult a nap:

a színes korrektorokat teljesen felesleges megvenni.

Maszatolnak, inkább csak rontanak a helyzeten, ráadásul időigényes őket használni. Röviden összefoglalva tehát: sok hűhő semmiért.

„Kaptam egy üzenetet, egy férfitól, hajnali kettőkor” – megnéztem, hogy teljesít az Insta-smink élesben molnár viola

A szegény ember Kylie Jennerje: megnéztem, milyen egy Insta-smink a való életben

Aki használja az Instagramot, biztos találkozott már egy bizonyos sminkelési móddal, amit nehéz egyetlen szóval leírni. Hatalmas trendről beszélünk, nők tömegei igyekeznek leutánozni a tutorialokban látható lépéseket. Én is megpróbálkoztam vele, hogy megnézzem, mi történik az arcommal – na meg hogy körbejárjam kicsit a jelenséget.

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek