Egyéb kategória

Nincs Hupikék Törpikék Törpilla nélkül? Úgy tűnik, Izraelben mégis!

Biztos, hogy nektek is a szívetekhez nőtt a Hupikék Törpikék női karaktere. El sem tudnátok képzelni nélküle a törpök életét, ugye? Izraelben mégis megtörtént a lehetetlen: a mese legújabb részét reklámozó plakátokon ugyanis nem szerepel Törpilla. Mégis miért történt ez?

vous - 2017.03.31.
Nincs Hupikék Törpikék Törpilla nélkül? Úgy tűnik, Izraelben mégis!

Még mostanában is töretlen népszerűségnek örvend a Hupikék Törpikék. Nem elég, hogy már a divatban is megjelent a törpök inspirálta haj, a legújabb film is épp most került a mozikba. Már ti is megnézhetitek a Hupikék Törpikék: Az elveszett falu című mesét, ahol ismét együtt izgulhattok a kalandjaikon.

Ezúttal ugyanis egy expedícióra indulnak, hogy megmentsék a bajba jutott barátaikat, persze ez korántsem megy olyan simán, mint ahogy azt elképzelték. Ebben a részben a női karakter, mindannyiunk talán kedvenc törpje is fontos szerepet játszik majd, ugyanis kalandvágyával és éles eszével számtalan helyzet megoldásában segít.

Objektum doboz

Nyilván nem az az elsődleges szempont, hogy nő, hanem a személyisége és a jelleme a lényeg, de azért azt is érdemes megjegyezni, hogy ő az egyetlen női karakter. És ez így is van jól, hiszen a változatos szereplők csak még több színt visznek a kedves kis mesébe.

Épp ezért állunk értetlenül a következő eset előtt: az izraeli Bnei Brak nevezetű városkában nem törődtek azzal, hogy Törpilla milyen kulcsfontosságú a történet szempontjából, egyszerűen csak kivágták a karakterét. Igen, jól hallottátok! Mintha soha nem is létezett volna…

A film izraeli forgalmazója elárulta, hogy a háttérben a város lakosságának vallása áll, ugyanis főleg ultraortodox hívők lakják a települést, és az eredeti film pedig esetleg megsértette volna vallási meggyőződéseiket. Ugyanis a városban nem szerepelhetnek nők a posztereken, illetve reklámokban! Az ok egyszerűen az, hogy úgy érzik, a nőkről készült fotók nem illenek az általuk képviselt értékekhez és a szerénységhez. Nem véletlen, hogy Csingiling vagy épp Jennifer Lawrence sem szerepelt az ottani reklámkampányokban, annak ellenére, hogy fontos szerepük volt az adott filmben.

Objektum doboz

Állításuk szerint ennek a lépésnek nem az az oka, hogy kevésbé tisztelnék vagy alacsonyabb rangúként kezelnék a nőket, csupán vallási alapjai vannak.

Persze, az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy Törpilla eredeti karaktere nem tekinthető éppen feminista nőnek. Eleinte ugyanis pusztán az volt a szerepe, hogy féltékennyé tegye a törpöket és viszályt szítson közöttük. Törpapa azonban szerencsére később igazi törppé változtatta, például a haja is ekkor nyerte el a mára már megszokott szőke színét. A mai filmváltozatokban pedig már szerencsére egyre inkább a személyiségére helyezik a hangsúlyt, ezért is lehetséges, hogy a mostani részben már ő lesz a történet „hőse”.

Mi mindenesetre nagyon várjuk már, hogy Törpilla bebizonyítsa: a női karakterek igenis értékesek!

Ajánlott cikkek