Egyéb kategória

A tökéletes és hibátlan arcbőr koreai titka: ismerjétek meg a jamsu-technikát

Gondolom, azzal nem mondok nektek újat, hogy a koreaiak mesterei a szépségápolásnak, náluk soklépcsős szépségápolási procedúra van, amit lelkiismeretesen betartanak. Ott a bőr ápolása a szépségápolás alapköve. Nem csoda hát, hogy a mostani szépségtrükköt is tőlük hozom.

vous - 2017.01.28.
A tökéletes és hibátlan arcbőr koreai titka: ismerjétek meg a jamsu-technikát

A koreai nők híresek arról, hogy kultúrájukból fakadóan törekednek arra, hogy a bőrük minél fehérebb legyen. És ez nem vicc, a kínai oldalak tele vannak fehérítő krémekkel, egyszer véletlenül rendeltem egyet (nem olvastam el alaposan, milyen BB krémről van szó), hát nem ismertem magamra, amikor rákentem az arcomra. Ami az ő kreolosabb bőrükön jól néz ki, az én alapból fehér bőrömön annyira nem. Maradjunk annyiban, hogy halotti maszkot csinált az arcomból. A lényeg: tényleg működik.

A legújabb szépségtrükkjük viszont magyarázatot ad arra, miért néz ki makulátlannak a koreai sorozatok szereplőinek arcbőre. Mert tényleg makulátlan: sima, nincs pattanásuk, és korcsolyázni lehetne rajtuk, és nem, ez nemcsak az arcmaszkoknak köszönhető, hanem egy procedúrának, amit úgy hívnak, jamsu. Kicsit bizarrnak tűnhet a dolog, de nem boszorkányságról van szó, mondom, hogyan kell csinálni.

Ami kell hozzá:

  • korrektor
  • alapozó
  • blender/ecset
  • hintőpor

Első lépésben ki kell sminkelnetek magatokat, használjátok rendeltetésszerűen a korrektort és az alapozót. Ezután ecsettel vagy blenderrel vigyétek fel az arcotokra a hintőport – ne sajnáljátok ám! Ha ezzel megvagytok, akkor egy tálba engedjetek szobahőmérsékletű vizet. Ebbe kell az arcotokat belemártanotok, és körülbelül harminc másodpercig áztatnotok. A nedvességet finoman itassátok fel törölközővel.

Objektum doboz

Ennek eredményeképpen egy tükörsima, tökéletes arcbőrt kaptok, a hintőpor ugyanis rögzíti a sminketeket, és a koszt is távol tartja. Ezzel állítólag nem kenődik el a smink. Én még nem próbáltam, de van hozzá mindenem itthon, kíváncsi vagyok, tényleg működik-e.

Nektek van ezzel a technikával tapasztalatotok?

Ajánlott cikkek