Otthon

Unjátok, hogy ti takarítotok buli után? Íme néhány alternatív ötlet szilveszterre!

Azt hiszem, a házigazdaszerepre születni kell. Vannak ugyanis emberek, akik alkalmasak rá, és vannak, akik nem. Az utóbbiak számára dobok most néhány mentőövet.

vous - 2016.12.26.
Unjátok, hogy ti takarítotok buli után? Íme néhány alternatív ötlet szilveszterre!

Megvan annak az előnye és a hátránya, ha nálatok van a házibuli szilveszterkor. Egyrészt a legjobb dolog a világon, hogy buli után nem kell sok esetben órákat utaznotok azért, hogy belemásszatok a saját ágyatokba, másrészt azonban megvárni, míg az utolsó ember is elmegy, és ébredéskor szembesülni azzal, hogy mekkora romhalmaz a lakásotok… nos, nem kellemes!

Ha ti is unjátok, hogy folyton nálatok lebzsel a társaság az év utolsó napján, akkor mondok pár tippet, mivel védhetitek ki ezt a sorsszerű mozzanatot. Az első és legfontosabb tipp az, hogy jó korán dobjátok be a közös csetbe, hogy: na, idén kinél lesz a szilveszter? Ez egyáltalán nem gáz, sőt, azt is nyugodtan elmondhatjátok, hogy idén nem olyan vonzó nektek a házigazdaszerep, átadnátok a stafétabotot másnak. Nem árt néhány alternatív módot is felajánlanotok, hátha többen is a ti álláspontotokat képviselik.

Forrás:
pexels.com

Wellnesshétvége

Menjetek el kiáztatni magatokból az egész éves stresszt az év utolsó napján. Finom koktélokkal, italokkal köszönthetitek az új évet, és takarítanotok biztosan nem kell, a személyzet még a szobátokat is rendbe teszi, így végre nyugodtan, stresszmentesen ünnepelhettek.

Városi túra

Ünnepeljetek a városban, rögtönözzetek egy kocsmatúrát. Járjatok kocsmáról kocsmára, arra azonban ügyeljetek, hogy a tűzijáték idejére egy jó kilátással rendelkező helyen legyetek, hogy teljes pompájában lássátok az égi bulit.

Béreljetek ki egy apartmant!

Költséghatékony megoldás lehet, ha nagy társasággal vagytok, hogy közösen összedobjátok egy apartman bérlési árát. Így senkinek sem kell felügyelni a társaságot, és az italok, kaják költsége is jobban megoszlik, mint egy klasszikus házibuliban.

Forrás:
iStock

De ha mégis nálatok köt ki mindenki…

Mert van ilyen is, hiszen egy házibuli mindig jobb alternatíva a szórakozóhely előtt ácsorgásnál, persze hogy kisírják a barátaitok, hogy legyetek ennyire jó fejek. Ha már így alakult, két dolgot még mindig megtehettek, hogy ne szívjatok a takarítással annyit másnap:

Program és házibuli

Vessétek fel az ötletet, hogy a házibuli előtt megalapozhatnátok a hangulatot valahol. Legyen az akár egy borkóstoló, akár egy színdarab vagy egy stand-up előadás, és csak utána vonuljon át a társaság hozzátok. Ez azért is olyan jó, mert később kezdik felhalmozni a szemetet a lakásban.

Minimalizáljátok a takarítást!

Mert ha már takaítani kell, akkor az legyen minél könnyebb. Szerezzetek be eldobható poharakat, a sört igyák dobozból. Így másnap tényleg csak be kell söpörnötök mindent egy szemeteszsákba, illetve alaposan kiporszívóznotok a lakást, és már készen is vagytok.

Ajánlott cikkek