Egyéb kategória

Szívszorító videóval hívják fel a figyelmet az iskolai erőszakra

Első ránézésre ez egy hétköznapi videónak tűnik két középiskolásról, akik vicces módon ismerkednek meg egymással a suli könyvtárában. Csakhogy ez az egész nem az, aminek látszik; a készítők ugyanis egy rejtett üzenetet is belecsempésztek a történetbe.

vous - 2016.12.05.
Szívszorító videóval hívják fel a figyelmet az iskolai erőszakra

Néhány nap alatt többmillióan nézték meg a videót, és nem véletlenül. A történet elsőre egy ártatlan diákszerelemnek indul két tini között, vagy legalábbis annak tűnik. Evan unalmában a könyvtár asztalára firkálgat, amikor pedig legközelebb odaül, észreveszi, hogy valaki visszaírt neki az üzenetére. Így aztán megkezdődik közöttük a „levelezés”, miközben a srác találgatja, vajon ki lehet a titokzatos lány. A kisfilm végére kiderül, de nem ez a videó legfontosabb mozzanata.

Mielőtt elolvassátok, mi a rejtett üzenet, nézzétek meg ti is a videót!

Objektum doboz

A háttérben ugyanis ott van az a diák, akit a többiek folyton bántanak, és a viselkedéséből, az apró részletekből észrevehető, hogy készül valamire. A film végére pedig nyilvánvalóvá válik, miután besétál az épületbe egy fegyverrel…

A videót az a szervezet készítette, akiknek családtagjai meghaltak 2012-ben a Sandy Hook általános iskolában történt lövöldözés során. Céljuk, hogy felhívják a legfiatalabbak figyelmét is arra, hogy nem tehetetlenek az ehhez hasonló erőszakkal szemben; a jelekre kell felfigyelni.

Ti rögtön észrevettétek, mi történik a háttérben?

Ajánlott cikkek