Otthon

Az illóolajok ideje lejárt – Párologtassatok viaszt az otthonotokban!

Az illóolajokra főként télen számítunk, amikor szeretnénk kellemessé varázsolni az otthonunk levegőjét. Azonban előfordulhat, hogy lassan nyugdíjba kell vonulniuk, ugyanis könnyen lehet, hogy a viaszok veszik át ezt a szerepet tőlük.

vous - 2016.11.21.
Az illóolajok ideje lejárt – Párologtassatok viaszt az otthonotokban!

Én azok közé tartozom, akik egész évben imádnak különböző illóolajokat párologtatni az otthonukban, de azért valljuk be, a többség mégiscsak télen teszi mindezt. Főként talán azért, mert nyáron a melegben sokkal sűrűbben vannak nyitva az ablakok, mint a hideg hónapokban, és az illat akkor könnyebben elillan a térből.

illóolaj aroma

Sebgyógyítás illóolajokkal – mert az aromaterápia nem csak relaxálásra jó!

Az illóolajokat általában azért vesszük meg, hogy cseppentsünk belőlük a párologtatóba. De képzeljétek, ennél több figyelmet érdemelnek azok az aprócska üvegek, főleg, ha igazán jó minőségűeket használtok. Ugyanis nemcsak az orrotoknak kedvez az illatuk, hanem az egészségeteknek is, a számos jó tulajdonságuknak hála!

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Bevallom őszintén, biztosan nem új találmány az, hogy az olajcseppek és a víz helyett viasz kerül a párologtató tetejébe, de én csak mostanság találkoztam ezzel a lehetőséggel. Ezért gondoltam arra, hogy írok nektek erről egy cikket, hátha számotokra is újdonság lesz, és kedvet kaptok kipróbálni.

Objektum doboz

Ne gondoljatok semmilyen bonyolult vagy méregdrága dologra. Mindent úgy kell csinálnotok, mint eddig, egy párologtatóra, egy illatmentes mécsesre és a speciális viaszra lesz szükségetek. Csak meggyújtjátok a gyertyát, hagyjátok felolvadni a viaszt, és már élvezhetitek is a kellemes aromát.

Objektum doboz

Egyelőre három márka kínálatában láttam ezeket az illatos olvasztható viaszokat. Ha ti is beruháznátok egyre, akkor csemegézzetek az Air Wick, az F&F Home vagy a Yankee Candle termékeiből.

Ha kipróbáljátok ti is, vagy már számotokra nem újdonság ez a lehetőség, akkor várom a véleményeiteket!