Egyéb kategória

Nem hiszitek el, melyik a legnépszerűbb magyar mesefigura!

Gyerekkorotokban tuti, hogy ti is nagyon szerettétek a meséket, és akadt is jó néhány magyar rajzfilmfigura, akiket lehetett imádni! Nálam például a legnagyobb kedvencek között mindig ott volt a Mézga család és Pom Pom, de rajtuk kívül is elég széles a paletta. Most rábukkantam egy térképre, ami megmutatja, a különböző országoknak kik a legnépszerűbb mesekarakterei!

vous - 2016.11.09.
Nem hiszitek el, melyik a legnépszerűbb magyar mesefigura!

Tudtátok, hogy Asterix Franciaországból származik, az orráról híres Pinokkió pedig Olaszországban „született”? Ahogy az interneten nézelődtem, rábukkantam egy térképre a Dailyinfographics oldalán, ami megmutatja, a különböző nemzetiségeknek melyik a legnépszerűbb mesefigurája. És a listán Magyarország is ott volt!

Forrás:
dailyinfographics.eu

A térkép szerint pedig a mi országunk leghíresebb figurája nem más, mint Gusztáv! A rajzfilm még a '60-as években kezdődött el, és több mint 100 rész készült belőle. Szintén felkerült többek között a listára Baltazár professzor (Horvátország), a Kisvakond (Csehország) és Harisnyás Pippi (Svédország) is.

Azt persze azért hozzá kell tennem, hogy Gusztávon kívül is rengeteg olyan rajzfilmfiguránk van, akiket simán feltettem volna a térképre. Ott van a Nagy Horgász, a Kockásfülű nyúl, Frakk, Vuk vagy Dr. Bubó, és persze ez a listának csak egy aprócska része, hiszen még rajtuk kívül is rengeteg mesefiguránk van, akik feldobták a gyerekkorunkat.

És most ti jöttök, nektek ki volt a kedvenc magyar rajzfilmfigurátok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.