Egyéb kategória

Ismerjétek meg Nelsont: a süni, akinek nincsenek tüskéi

A sünik nagyon cuki, nagyon aranyos és nagyon szúrós állatok, de Nelsonnál nem éppen ez a helyzet. Legalábbis ami a mondat utolsó részét illeti, ez a kisállat ugyanis teljesen „pucér”, a tüskék nélkül pedig szinte rá sem lehet ismerni.

vous - 2016.10.21.
Ismerjétek meg Nelsont: a süni, akinek nincsenek tüskéi

Egy átlagos süni hátán nagyjából 500 tüske található, ami köztudottan nagyon fontos, már ha szeretnék megvédeni magukat a veszélyektől, és melegen akarják tartani magukat télen. Ez az oka annak, hogy Nelson, a tüsimentes sündisznó nem élhet a vadonban társaival; ő ugyanis egy genetikai rendellenesség miatt elvesztette a szúrós kiegészítőket.

Objektum doboz

A kopasz sünit folyamatos kezeléssel tartják életben, ami magába foglalja például azt is, hogy babaolajjal masszírozzák nap mint nap. Az állatmentő központ dolgozói azt remélik, Nelson idővel visszanöveszti majd a tüskéit, de ha mégsem alakulna így, ők bármeddig gondját viselik. Nem ő itt egyébként az első süni, aki ilyen problémákkal küzd, 2010-ben például Betty is tüskék nélkül érkezett a központba, mára pedig már a súlyának hatszorosát is felszedte magára.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.