Egyéb kategória

Már háromszáznál is több életet követelt a Matthew hurrikán

A Matthew hurrikán már napok óta pusztít a karib-tengeri térségben, az eddigi áldozatok száma közelít a háromszázötvenhez. Ráadásul a természeti jelenség nemsokára elérheti az Amerikai Egyesült Államok egyik délkeleti államát, Floridát.

vous - 2016.10.07.
Már háromszáznál is több életet követelt a Matthew hurrikán

Napok óta tombol az elmúlt évtized egyik legnagyobb hurrikánja Haiti közelében, és sajnos folyamatosan szedi áldozatait. A Matthew hurrikán névre keresztelt természeti jelenség már eddig is sokkoló állapotokat hagyott maga után, és most Kuba, valamint Haiti után a floridai lakosságot fenyegeti.

Az amerikai Országos Hurrikán Központ szerint a szél sebessége elérheti az óránkénti 185–205 kilométert. A halottak száma pedig háromszáznegyvenre emelkedett a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint – írja az Origo.

A jelenleg négyes erősségű forgószél az Egyesült Államok partjai felé tart, már négy szövetségi államban, Floridában, Georgia és Dél-Karolina egy részében, valamint Észak-Karolina teljes területén is rendkívüli állapot van érvényben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!