Egyéb kategória

Már háromszáznál is több életet követelt a Matthew hurrikán

A Matthew hurrikán már napok óta pusztít a karib-tengeri térségben, az eddigi áldozatok száma közelít a háromszázötvenhez. Ráadásul a természeti jelenség nemsokára elérheti az Amerikai Egyesült Államok egyik délkeleti államát, Floridát.

vous - 2016.10.07.
Már háromszáznál is több életet követelt a Matthew hurrikán

Napok óta tombol az elmúlt évtized egyik legnagyobb hurrikánja Haiti közelében, és sajnos folyamatosan szedi áldozatait. A Matthew hurrikán névre keresztelt természeti jelenség már eddig is sokkoló állapotokat hagyott maga után, és most Kuba, valamint Haiti után a floridai lakosságot fenyegeti.

Az amerikai Országos Hurrikán Központ szerint a szél sebessége elérheti az óránkénti 185–205 kilométert. A halottak száma pedig háromszáznegyvenre emelkedett a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint – írja az Origo.

A jelenleg négyes erősségű forgószél az Egyesült Államok partjai felé tart, már négy szövetségi államban, Floridában, Georgia és Dél-Karolina egy részében, valamint Észak-Karolina teljes területén is rendkívüli állapot van érvényben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.