Egyéb kategória

Annie Leibovitz, akinek kamerájába nézni hatalmas megtiszteltetés

Annie Leibovitz világhírű amerikai fotográfus, élő legenda október 2-án ünnepli 67. születésnapját. Ez alkalomból jöjjön egy cikk a nőről, akinek rengeteg híresség megvolt már!

vous - 2016.10.02.
Annie Leibovitz, akinek kamerájába nézni hatalmas megtiszteltetés

A leszbikusságát nyíltan vállaló fotós, Annie Leibovitz 13 évig volt a Rolling Stone magazin hivatalos zenei fotósa, majd végigfotózta a Rolling Stones együttes turnéját. Elsősorban híres emberekről készült portréiról vált ismertté. Dolgozott többek között a Vanity Fair magazinnak, jelenleg pedig a Vogue-ban jelenik meg a legtöbb munkája. Több könyvet, fotóalbumot is kiadott, valamint önálló kiállítása nyílt a washingtoni National Portrait Galleryben. 

Ne gondoljátok, hogy könnyen jött Annie számára a siker. A fotóművész végigjárta a szamárlétrát. Egyszerű fotósként kezdte, azonban hamar kiderült róla, hogy más, mint a többiek. Nem kellett különleges beállítás, se speciális világítás, Annie képein ezek nélkül is átütött a szemnek láthatatlan valóság. Annie Leibovitz az amerikai életérzés nagykövete lett. Mára pedig hatalmas megtiszteltetés, ha ő készít képet valakiről. 

10-dolog-amit-soha-ne-mondjatok-egy-fotosnak-hamori-zsofia2

10 dolog, amit soha ne mondjatok egy fotósnak – ha jót akartok magatoknak…

Vannak mondatok, amikkel a világból is ki lehet üldözni a fényképészek többségét. Biztosan ti is találkoztatok már azzal, hogy jóhiszeműségből kérdeztetek valamit egy fotóstól, akinek erre két perc alatt gránátalmaszínűvé változott a feje. Ilyenkor vagy megtudakoltátok tőle, hogy mi a probléma, vagy a mai napig homály fedi a kérdést – és ez nem véletlen.

Fotósunk, Zsófi egy korábbi cikkét ITT olvashatjátok.

Annie hosszú évekig volt Susan Sontag írónő párja, egészen az írónő 2004-ben bekövetkezett haláláig. Annie-nek három gyereke van, Sarah Cameron Leibovitz 2001-ben született, Annie 52 éves korában. Ikergyermekei, Susan és Samuelle béranya segítségével jöttek a világra 2005-ben.

A '90-es évek álompárja: Kate Moss és Johnny Depp

Forrás:
Annie Leibovitz: A photographer's life

Leonardo DiCaprio: a hattyúszelídítő 

Forrás:
Vogue

Yoko Ono és John Lennon: a híres kép Lennon halála előtt pár órával készült

Forrás:
Rolling Stone

Demi Moore második gyermekével a Vanity Fair címlapján 

Forrás:
Vanity Fair

Penélope Cruz és Woody Allen a Vicky Cristina Barcelona című film forgatása alatt 

Forrás:
Vanity Fair

Anne Hathaway A nyomorultak című film idején

Forrás:
Vogue

Angelina Jolie önfeledten Leibovitz kamerája előtt 

Forrás:
Vogue

 Adele is megvolt Annie-nek

Forrás:
Vogue

Michelle Williams Dowson és a haverok nélkül 

Forrás:
Vogue
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: