Egyéb kategória

Emlékeztek a szakállas lányra, aki modell lett? Bekerült a rekordok könyvébe!

Senki sem tudhat többet a testszégyenítésről, mint egy olyan nő, akinek egy hormonális rendellenesség miatt 11 éves korától szakálla nőtt. Nem csoda hát, hogy a felcseperedett lány annyit tett a testszégyenítés ellen, mint még talán senki sem előtte, nemrég pedig elnyerte méltó jutalmát, ugyanis bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe!

vous - 2016.09.09.
Emlékeztek a szakállas lányra, aki modell lett? Bekerült a rekordok könyvébe!

Harnaam Kaur egészen fiatal korától kezdve a policisztás petefészek nevű betegség tüneteitől szenvedett. Ez egy olyan hormonális rendellenesség, melynek következtében a nőknek gyakran extra szőrzete nő, Harnaam esetében így a betegség egészen szürreális következményekkel járt: 11 éves korától kezdve szakálla nőtt. Talán ki sem kell fejtenem, milyen sértések és megalázások közepette élte le fiatalkori éveit, hiába gyantáztatta az arcát hetente háromszor, így sem festett úgy, mint a többi lány.

De miután felnőtt, és úgy döntött, hogy elege van a gyantából, Harnaam élete nem várt pozitív kanyart vett: modell lett, sőt ennél többet is elért: ő volt az első szakállas női modell, aki végigvonult a londoni divathét szőnyegén 2016 februárjában. Ebben az évben egyébként a 24 éves Harnaam csatlakozott Tess Holliday plus-size modell testszégyenítés ellen vezetett kampányához is.  

Objektum doboz

Most viszont Harnaam karrierje újabb csodálatos lépcsőfokhoz ért: bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe mint a világ legfiatalabb nője, aki teljes szakállat visel. Instagram-posztjában nemcsak büszkén tartja a kitüntetést, hanem egy kis történetet is megoszt követőivel:

Én a Guinness Rekordok Könyvét tanulmányozva nőttem fel, épp ezért mindig is nagy álmom volt, hogy szerepeljek benne. Remélem, hogy akik látják ezt, inspirálódnak a történetemből, és ráébrednek, hogy akármilyenek is, úgy csodálatosak, ahogy vannak!  

Objektum doboz

Úgy tűnik, Harnaamnak sikerült elfogadnia önmagát, és ma már képes erőt, intelligenciát és elképesztő egyediséget sugározni a világ és az összes nő felé, akik képesek értékelni önmagukat!

Gratulálunk, Harnaam!   

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!