Egyéb kategória

Emlékeztek a szakállas lányra, aki modell lett? Bekerült a rekordok könyvébe!

Senki sem tudhat többet a testszégyenítésről, mint egy olyan nő, akinek egy hormonális rendellenesség miatt 11 éves korától szakálla nőtt. Nem csoda hát, hogy a felcseperedett lány annyit tett a testszégyenítés ellen, mint még talán senki sem előtte, nemrég pedig elnyerte méltó jutalmát, ugyanis bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe!

vous - 2016.09.09.
Emlékeztek a szakállas lányra, aki modell lett? Bekerült a rekordok könyvébe!

Harnaam Kaur egészen fiatal korától kezdve a policisztás petefészek nevű betegség tüneteitől szenvedett. Ez egy olyan hormonális rendellenesség, melynek következtében a nőknek gyakran extra szőrzete nő, Harnaam esetében így a betegség egészen szürreális következményekkel járt: 11 éves korától kezdve szakálla nőtt. Talán ki sem kell fejtenem, milyen sértések és megalázások közepette élte le fiatalkori éveit, hiába gyantáztatta az arcát hetente háromszor, így sem festett úgy, mint a többi lány.

De miután felnőtt, és úgy döntött, hogy elege van a gyantából, Harnaam élete nem várt pozitív kanyart vett: modell lett, sőt ennél többet is elért: ő volt az első szakállas női modell, aki végigvonult a londoni divathét szőnyegén 2016 februárjában. Ebben az évben egyébként a 24 éves Harnaam csatlakozott Tess Holliday plus-size modell testszégyenítés ellen vezetett kampányához is.  

Objektum doboz

Most viszont Harnaam karrierje újabb csodálatos lépcsőfokhoz ért: bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe mint a világ legfiatalabb nője, aki teljes szakállat visel. Instagram-posztjában nemcsak büszkén tartja a kitüntetést, hanem egy kis történetet is megoszt követőivel:

Én a Guinness Rekordok Könyvét tanulmányozva nőttem fel, épp ezért mindig is nagy álmom volt, hogy szerepeljek benne. Remélem, hogy akik látják ezt, inspirálódnak a történetemből, és ráébrednek, hogy akármilyenek is, úgy csodálatosak, ahogy vannak!  

Objektum doboz

Úgy tűnik, Harnaamnak sikerült elfogadnia önmagát, és ma már képes erőt, intelligenciát és elképesztő egyediséget sugározni a világ és az összes nő felé, akik képesek értékelni önmagukat!

Gratulálunk, Harnaam!   

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.