Egyéb kategória

A ragtapaszon túl: ezt csináljátok, ha megvágtátok magatokat a borotvával

A borotválkozás nemcsak most, nyáron visszatérő elfoglaltság, hiszen egész évben vannak olyan testrészeink, melyeket szeretünk ezzel a módszerrel szőrteleníteni. Egészen addig, míg valahol véletlenül meg nem vágjuk magunkat az eszközzel. Akkor aztán futhatunk a ragtapaszért, de ha abból kifogytatok, próbáljátok ki valamelyik tippünket!

vous - 2016.08.01.
A ragtapaszon túl: ezt csináljátok, ha megvágtátok magatokat a borotvával

Ugye a borotválkozás alaptörvényeit már nem kell részleteznünk? Meleg víz, borotvahab, jó minőségű – gyakran cserélt – borotva. Azonban még ezek betartása mellett is előfordulhatnak olyan balesetek, melyek látszólag ugyan aprónak tűnnek, de annál fájdalmasabbak. Hogy enyhítsétek a bajt, válogassatok a következő módszerekből:

WC-papír

A legkézenfekvőbb megoldás egyből ott lesz, ahol borotválkoztok, a fürdőszobában. Már ha a vécét is ott találni. Amennyiben ugyanis a toalettpapírt a megvágott pontra teszitek, az magába szívja a vért. Amikor az megalvadt, óvatosan húzzátok le, ne szakítsátok fel újra a sebet.

Ajakbalzsam

Próbáljátok ki a vágáson az ajakbalzsamot, úgy, hogy a megtisztított ujjatokkal lehúztok a rúzsról egy réteget, és a vérzésre kenitek. Ez eltömíti a nyílást, és segíti a véralvadást.

borotva szőrtelenítés borotválkozás

A pasitok borotváját felejtsétek el!

Biztosan veletek is előfordult már, hogy nem vittetek a pasitokhoz borotvát, így jobb híján az övével oldottátok meg a szőrtelenítést. Nagyon rosszul tettétek, ha mellőztetek egy vadiúj darabot, de ha azt használtatok, az sem volt a legjobb megoldás. A női  és férfiborotvák célja eltérő. Míg a srácok leginkább az arcukat borotválják, addig mi a testünk legeldugottabb területeit is. Plusz van egy nagyon fontos egészségügyi oka annak, hogy soha ne használjátok a párotok vagy más borotváját. Olvassátok el: ITT!

Jégkocka

Siessetek át a konyhába, és vegyetek ki a fagyasztóból egy jégkockát, majd nyomjátok a bibis részre. A fagyott víz lelassítja a véráramlást, így csillapítja a vérzés intenzitását. Érdemes konyharuhával vagy papírtörlővel fognotok a jeget, így nem csúszhat ki a kezetekből. Ezt a módszert csak kis méretű seben próbáljátok ki!

Cukor

Igen, jól olvastátok, a cukorra is hagyatkozhattok. Ha ugyanis ezt az édesítőt a megsebesített pontra szórjátok, akkor az nemcsak a vérzést fogja elállítani, hanem fertőtleníti is a területet.

Takács Nóra szőrtelenítés

Ha már elég a borotvából

Utálhatjátok a borotvát azért, amiről eddig szó volt, a sebek miatt, vagy mert kevésbé tartós, stb. De akkor ismerkedjetek meg ezekkel a lehetőségekkel:

  • Gyanta
  • Epilátor
  • Elektrolízis
  • Szőrtelenítő krém

A részleteket olvassátok el ITT!

Ti kipróbáltátok már valamelyik opciót? Meséljétek el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.