Egyéb kategória

Most már hivatalos: terrortámadás történt Münchenben!

Pénteken a délutáni órákban lövöldözés tört ki a müncheni Olympia-Einkaufszentrum bevásárlóközpontban, Moosbach városrészben. A rendőrség hivatalosan is terrortámadásnak minősítette a történteket.

vous - 2016.07.22.
Most már hivatalos: terrortámadás történt Münchenben!

A rendőrség eleinte magányos támadóról, később már három támadóról beszélt, eddig három halálos áldozatról és több sérültről tudunk. Jelenleg is nyomozás és nagyszabású rendőrségi akció folyik, rengeteg egyenruhás lepte el a környéket, és arra kérték a járókelőket, hogy ne kerüljék el a bevásárlóközpontot. A pláza körül helikopterek köröznek. 

Forrás:
AFP

A CNN tájékoztatása szerint a müncheni rendőrség az eddigi nyomok alapján megerősítette, hogy összehangolt terrortámadás történt a városban. 

Több helikopterrel úton van Münchenbe a német rendőrség különleges terrorelhárító különítménye, a Grenzschutzgruppe 9 – írja az MTI.

A városban elszabadult a pánik, a bajor rendőrség Twitter oldalukon keresztül kérte meg a lakosokat arra, hogy ne hagyják el otthonaikat, mert még nem tudják, hol lehetnek az elkövetők. A tömegközlekedést is leállították.

Objektum doboz

A Bild online információi szerint azóta az egyik merénylő a plázában saját fegyverével főbe lőtte magát, egy másik támadót a pláza parkolójának közelében lelőhettek, miközben megpróbálta őrizetbe venni a bajor rendőrség.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyelőre nem tud arról, hogy lenne magyar érintettje a lövöldözésnek – írja az MTI.  

Ajánlott cikkek