Egyéb kategória

Megszólalt Kiss László újabb áldozata – hány ilyen eset lehet még?

Kiss László, az úszók volt szövetségi kapitánya Hámori Magdolnával is erőszakoskodott, ráadásul a börtönbüntetése letöltése után. 

vous - 2016.06.25.
Megszólalt Kiss László újabb áldozata – hány ilyen eset lehet még?

Hámori Magdolna 16 éves korától úszott a Spartacusban, Kissnél és az egyesület úszóóvodájában dolgozott. A ma Olaszországban élő asszony azt mesélte, hogy egy napon az edző fölment hozzá az óvodába, és magukra zárta az ajtót. Az asszony így emlékezett:

Mondta, hogy be vagyok zárva, és most meg fog történni.

nő arc

A legsúlyosabb kérdések a Kiss László-üggyel kapcsolatban

Kiss László ünnepelt edző és szövetségi kapitány, nevéhez több tucat aranyérem fűződik. A legendás sportember 1961-ben, 21 évesen csoportos nemi erőszakban vett részt, amiért három év börtönbüntetésre ítélték. Az ország sportérzékeny harmadában egy világ omlott össze, de a Magyar Úszó Szövetség kiáll Kiss mellett. Az eset jó néhány súlyos kérdést is felvet…

Kiss kergetni kezdte az asztal körül, a fiatal lány azonban nem hagyta magát, és megfenyegette: ha egy ujjal is hozzányúl, az egész uszoda megtudja. Kiss végül feladta. A lány a történtek után azonnal otthagyta az uszodát, és feladta álmát, hogy gyerekeket tanítson. Azt mondta, az eset után elvesztette a bizalmát a férfiakban, évekig nem tudott normális párkapcsolatot létesíteni.

erőszak

Kiss László-ügy: ami még az erőszak tényénél is szörnyűbb

Nem kell sokat agyalni azon, hogy mi a szörnyű a nemi erőszakban. Az elmúlt napokban elmondták már nálam okosabbak is, hogy az erőszak nem a vad és kontrollálhatatlan libidóról, hanem a hatalomról és jogosultságérzetről szól, és nem legitimálja semmi: nemhogy a rövid szoknya vagy a belépés az elkövető lakásába, de még a házasságlevél sem. Van azonban valami, ami talán még az erőszaknál is rémisztőbb.

A rendőrséghez azért nem fordult, mert Kiss befolyásos embernek számított már akkor, tartottak tőle, hogy az eset a lány jövőjét teszi tönkre. Azt mondta, biztos benne, hogy Kissnek más áldozatai is voltak, akik eddig hallgattak.

A videót ide kattintva megnézhetitek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.