Egyéb kategória

A takarítás mumusai: tisztítsátok a szőnyegeiteket zöld teával!

Egy aprócska lábtörlő, mely hálás feladatot lát el ugyan, mégis hálátlanul bánunk vele. Ám az is gyakori, hogy a nagy testvérével sem foglalkozunk eleget. Pedig mennyire fontos lenne! De pontosan mi is? Hát a szőnyegtisztítás!
vous - 2016.06.07.
A takarítás mumusai: tisztítsátok a szőnyegeiteket zöld teával!

Van, aki külön odafigyel arra, hogy a lábtörlője vicces, divatos, vagy épp a lakás stílusához passzoló legyen, míg mások csak az árát nézik, vagy még azt sem. De miután kikerült az ajtó elé, sokan elfeledkeznek róla, mintha az már nem is tartozna az otthonukhoz. Pedig gondoljatok csak bele, micsoda életmentő lehet az a 60 x 40-es szennyfogó!

Mondjuk egy saras cipő esetén. Aztán bent sem sokkal különb a helyzet, az ottani szőnyegeknek is igen sanyarú sorsuk van, pedig mennyi felfázástól mentenek meg néha. Egy évben legalább egyszer megérdemlik az alapos tisztítást, nem csak a porszívózást, ráadásul mikor máskor, ha nem nyáron? Jó, lehet, izzasztó egy folyamat, de pár óra alatt készre száradnak, és visszakerülhetnek az őket megillető helyükre.

Forrás:
www.pixabay.com

Mégis mivel takarítsátok ki? Irigykedünk, ha olyan szerencsések vagytok, hogy megengedhettek magatoknak egy borsos áru tisztítógépet. De még így is olvassátok végig a cikket, hisz ki tudja, mikor romlik el az a masina. Abban a helyzetben majd kamatoztathatjátok a következő módszereket. Miként is kell szőnyeget tisztítani környezettudatosan? Mindössze három összetevőre lesz szükségetek: egy minél természetesebb mosószappanra vagy mosószerre, szódabikarbónára és fehér ecetre.

Lábtörlő

A szemmel látható foltokat először közvetlenül kezeljétek le az öko tisztítószerrel, majd szórjátok be szódabikarbónával, végül pedig spricceljetek rá az ecetből. Elő a kefével, és jöhet is a csutakolás! Ha egy makacsabb foltba botlottatok, ismételjétek meg a műveletet még egyszer! Az öblítésre számos ötlettel készültünk:

  • Ha kertes házban laktok, elő a slaggal!
  • Ha fürdőkádatok van, elő a tusfejjel!
  • Ha zuhanyzótok van, ismét elő a tusfejjel!

Forrás:
www.giphy.com

Szobaszőnyeg 1.0

Gondolok egy termékre, ami már nevében is zöld. Na, mire? Hát a zöld teára. A nagy melegben kinek esne jól egy adag forró zöld tea? Ha nektek nem is, a szőnyegeteknek egészen biztosan. Amikor lefőtt, egy kicsit hűtsétek ki, majd töltsétek egy spriccelős flakonba, és fújhatjátok is a piszkos részekre. Hagyjátok állni, addig például mosogassátok el az előbb bepiszkolt dolgokat. Nagyjából negyed óra után pedig elő a porszívóval, és indulhat is a kosz-szippantás!

Ha még sosem nyitottatok a zöld tea felé, Takács Nóra most elmondja, miért érdemes!

Szobaszőnyeg 2.0

A következő módszerhez kelleni fog 1 liter forró víz, ebbe mehet bele körülbelül 50 dkg szódabikarbóna. Alapos keverés után mehet is a piszkos kárpitra. Ha nem vagytok biztosak abban, hogy a szőnyegetek miként reagál a magas hőfokú vízre, próbáljátok ki egy kisebb felületen először! A végeredmény nemcsak makulátlan, hanem szagtalan is lesz!

Ugye nem is olyan bonyolult módszerek ezek?

Ajánlott cikkek