Egyéb kategória

Ismerjétek meg az örök szexszimbólumokat, a Gibson lányokat!

Charles Dana Gibson egy amerikai grafikus volt, akit a Gibson lányok című sorozata tett híressé. Ezeken az alkotásokon olyan nők szerepeltek, akik által egy 20. századbeli független és gyönyörű, mondhatni ideális nőképet mutatott be a művész. Ezek az alkotások ellenálltak az időnek, ugyanis a rajtuk látható nők a mai napig elmennének a világ legvonzóbb szexszimbólumainak.
vous - 2016.05.24.
Ismerjétek meg az örök szexszimbólumokat, a Gibson lányokat!

A Gibson lányok címre hallgató, tollal és tintával rajzolt grafikák az 1890-es években kezdtek megjelenni. A híres grafikus és művész, Charles Dana Gibson mintegy húsz éven át készítette a különböző női portrékat, a képek pedig a 19-20. századi ideális, független és gyönyörű amerikai nőket hivatott különböző formákban megmutatni.

Habár a kezdeményezés lényege az volt, hogy a művész százféle formában mutassa meg a nőkben rejlő szépséget, bizonyos karakterisztikusságok szinte az összes alkotásra jellemzőek.

A Gibson lányok nyaka hosszú és kecses volt, a hajuk pedig mindig kontyba volt fogva a fejük tetején, mint ezeken a képeken

Forrás:
http://www.vintag.es/

Forrás:
http://www.vintag.es/

Forrás:
http://www.vintag.es/

A Gibson lányok sorozat általában kétféle nőt ábrázolt: a fiatal és törékeny, illetve vonzó, erotikus hatást keltő lányokat. Utóbbiaknak a művész széles csípőt és dús kebleket rajzolt, de ügyelt arra, hogy ne hassanak vulgárisan, míg a törékenyebb nőket karcsúnak képzelte, de tekintetük tiszteletet sugárzott. Ebből a két típusból alakult ki végül a tipikus Gibson lány, aki magas volt és karcsú, mégis dús keblekkel, széles csípővel és kerek hátsóval rendelkezett. Testalkata egy túlméretezett S alakra emlékeztetett, amit a művész ki is emelt azzal, hogy szinte kivétel nélkül szép estélyi ruhában ábrázolta őket. Nyakuk vékony és hosszú volt, hajukat pedig mindig feltűzve viselték a fejük tetején.

Alkotásaival a művész a késő 19. és kora 20. századi ideális női szépségre akarta felhívni a figyelmet, vagyis arra, hogy amerikai szemmel milyen az ideális nő. A Gibson lányok azonban mai napig a szépséget, a finomságot és az ellenállhatatlan vonzalmat szimbolizálják – ők minden idők legnagyobb szexszimbólumai.

Forrás:
Wikipédia

Ha kíváncsiak vagytok a többi fényképre, kattintsatok ide, ha pedig az eredeti grafikákat akarjátok látni, ide!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.