Intim

„Először az asszonyokat és a gyermekeket!” – Ritkán látott képek a 104 éve elsüllyedt Titanic belsejéről

1912. április 15-e hajnali 2 óra 20 perc, Atlanti-óceán, dermesztő csend. A kor legnagyobb utasszállító luxushajója 3800 méter mélyre, a sötét tengerfenékre süllyedt. Közel 1500 lelket vitt magával a hullámsírba. A Titanic katasztrófájának 104. évfordulóján a Vasárnapi Újság korabeli híradásainak képeiből válogattunk.

vous - 2016.04.15.
„Először az asszonyokat és a gyermekeket!” – Ritkán látott képek a 104 éve elsüllyedt Titanic belsejéről

Az RMS Titanic katasztrófája után egy héttel a Vasárnapi Újság egyoldalas képösszeállítást közölt a luxushajóról, amin egy divattervező hölgy is utazott. Lady Duff-Gordon ráadásul nem csak a Titanic tragédiáját élte túl! A londoni nő életéről ide kattintva olvashattok bővebben.

Íme, a korabeli híradások képei:

„Külön lakosztály szalonja. Külön lakosztály hálószobája. Elsőosztályú hálófülke.” Vasárnapi Újság, 1912. április 21.

Forrás:
Kultjelző

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok a további képekre, látogassátok meg a Kultjelző oldalát!

Titanic nap a VOUS-n

A Titanic tragédiájának 104. évfordulóján a VOUS-n elolvashatjátok, hogyan vélekedik egy asztrológus az elsüllyeszthetetlennek hitt hajó tragédiájáról; megtudhattok mindent a jéghegyről, ami a szerelmi életetekre is nagy hatással van; valamint elolvashatjátok a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon készített Bucsi Réka interjúnkat is.

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: