Intim

„Először az asszonyokat és a gyermekeket!” – Ritkán látott képek a 104 éve elsüllyedt Titanic belsejéről

1912. április 15-e hajnali 2 óra 20 perc, Atlanti-óceán, dermesztő csend. A kor legnagyobb utasszállító luxushajója 3800 méter mélyre, a sötét tengerfenékre süllyedt. Közel 1500 lelket vitt magával a hullámsírba. A Titanic katasztrófájának 104. évfordulóján a Vasárnapi Újság korabeli híradásainak képeiből válogattunk.

vous - 2016.04.15.
„Először az asszonyokat és a gyermekeket!” – Ritkán látott képek a 104 éve elsüllyedt Titanic belsejéről

Az RMS Titanic katasztrófája után egy héttel a Vasárnapi Újság egyoldalas képösszeállítást közölt a luxushajóról, amin egy divattervező hölgy is utazott. Lady Duff-Gordon ráadásul nem csak a Titanic tragédiáját élte túl! A londoni nő életéről ide kattintva olvashattok bővebben.

Íme, a korabeli híradások képei:

„Külön lakosztály szalonja. Külön lakosztály hálószobája. Elsőosztályú hálófülke.” Vasárnapi Újság, 1912. április 21.

Forrás:
Kultjelző

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok a további képekre, látogassátok meg a Kultjelző oldalát!

Titanic nap a VOUS-n

A Titanic tragédiájának 104. évfordulóján a VOUS-n elolvashatjátok, hogyan vélekedik egy asztrológus az elsüllyeszthetetlennek hitt hajó tragédiájáról; megtudhattok mindent a jéghegyről, ami a szerelmi életetekre is nagy hatással van; valamint elolvashatjátok a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon készített Bucsi Réka interjúnkat is.

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.