Egyéb kategória

Tanuljatok türelmet a lassú emberektől!

A lassú emberek számára nem egyszerű az élet. Na, persze, nem azért, mert nekik okoz problémát a saját tempójuk, hanem mert kilógnak a „normál tempójúak” közül, akik nem annyira tolerálják, ha be kell húzni valaki miatt a kéziféket.
vous - 2016.04.10.
Tanuljatok türelmet a lassú emberektől!

Jössz már?

A tipikus kérdés, amivel minden lassú ember szembesül, ha nem is verbálisan, de nonverbálisan biztos: szikrázó tekintetekből és doboló ujjakból, lábakból is értik, hogy fogytán a velük lévők türelme. Főleg ebédidőnél, mikor már mindenki betolta az ételadagját, csak rájuk várnak, vagy ha éppen átöltöznek edzés után, és nem megy olyan gyorsan.

Lassabban sétálnak, készülődnek, és megkapják, hogy persze, mert a nők sosem bírnak elkészülni. Pedig egyszerűen csak nem megy gyorsabban. Készakarva sem. Ebből következik, hogy ha nagyon elszakad a cérna valakinél, akkor még ezt is a lassú emberek fejéhez vágják:

Direkt csinálod?

Forrás:
pexels

Pedig nem, és komolyan próbálkoznak gyorsabbak lenni, azonban a gyorsulással egyenes arányban nő az ügyetlenségük is: megbotlanak, összezavarodnak, sérül a komfortérzetük. Szóval, hagyjátok őket a saját tempójukban élni, mert nekik az a normális. Nekem van lassú barátnőm, mi megszoktuk már, hogy ilyenkor a világ kicsit elmosódott lesz, és kapaszkodjatok meg: jobb is!

A lassú emberek ugyanis – ha fogékonyak vagytok rá – megtanítanak a jelen pillanatában élni. Ők ráérnek, nézelődnek, és sok szép dolgot vesznek észre, amit a rohanó emberek nem.

Túl körülményes vagy!

Nem hoznak gyorsan döntéseket, gyakran napokig rágják magukat egy-egy dolgon, és egy egyszerű feladat fölött is annyit szöszmötölnek, hogy külső szemmel már-már bosszantónak tűnhet. Pedig csak precízek, átgondoltak, szeretnek tökéletesen kivitelezni mindent. És persze elmerülni a feladatban is.

Legyetek hát türelmesek! Persze, tudom, nem mindenki tud egy légtérben meglenni egy lassú emberrel, de minden csak kompromisszum kérdése. Előbb végeztetek a kajával, mint ő, és nem értek rá? Mondjátok meg neki! Higgyétek el, nem fognak megsértődni.

Címkék: #csiga #idő #lassú
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.