Egyéb kategória

Kutyával az élet: a legidegesítőbb rosszaságok, amiket otthon művelnek

Egy kutyát meglátni az utcán: öröm. Egy kutyát sétáltatni: büszkeség. Saját kutyát tartani otthon: ez már igazi boldogság! Lehet, hogy jó páran értitek, miről is beszélek. Ha van otthon egy kedvencünk, aki a legnagyobb áhítattal vár minket haza minden egyes nap, akkor már gazdagabbak vagyunk az életben. Viszont ezek a kisállatok tudnak igazán idegesítő dolgokat is művelni otthon.
vous - 2016.04.06.
Kutyával az élet: a legidegesítőbb rosszaságok, amiket otthon művelnek

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek a kutyusa rengeteg galibát okozott már. Bármilyen bajt is csinálnak ezek a blökik, nem tudunk rájuk haragudni. Persze hirtelen idegesítő, de amikor megdorgáljuk őket és látjuk a megbánó pofájukat, összehúzott fülüket és lesütött fejüket, valahogy nekünk lesz lelkifurdalásunk. Szemezgessünk együtt, mik azok az idegesítő – de gyakran mégis vicces – dolgok, amiket leggyakrabban produkálnak a kutyáink!

Összeugrálják a ház falát

Legyen szó akár benti vagy vidéken élő kutyulikról, gyakran történik meg, hogy itt-ott pici tappancsnyomok díszelegnek a falon. Nálunk ez kint jellemző, de simán előfordulhat a lakásban is, ha bent tartjátok a kutyát. Ilyenkor már mindegy… Kicsit lehet utalni rá, hogy haragszotok az ebre, mutogathattok a koszos folt felé, de nagy valószínűséggel ugyanúgy össze fogja ugrálni a szép színű falat, amint kiteszitek a lábatokat az ajtón.

Összepisilik az összes létező jármű kerekét

Tegyük fel, hogy megérkezik a nagybátyám hozzánk biciklivel, hiszen közel lakik hozzánk. Biztos, hogy meg lesz jelölve, jobb esetben csak az egyik, kereke a bringának. Vagy ha édesapám hazaér autóval mérget vehet rá, hogy az összes kerekét meglocsolja a kis kedvencünk. Ám ez még a kevésbé kellemetlen eset. Az viszont már zavarba ejtőbb tud lenni, mikor éppen amellett az autó mellett emeli a magasba a lábát, amiből éppen ki- vagy beszállnak.

Forrás:
pexels.com

Akadályozzák a munkát

Valljuk be, sokszor csak hátráltatnak minket ezek a cuki jószágok. De sokszor olyan móka kerekedik ki ebből, hogy elveszik a maradék kedvünket is a munkától. A mi kutyánk úgy tesz néha, mintha macska lenne. Talicskába szokta édesapám összegyűjteni a már lenyírt fűkupacot, ezt általában kis ölebünk mindig elfoglalja és úgy kezeli, mint egy trónt. Gyakran addig nem hajlandó leszállni, amíg nem visszük egy-két kört az udvaron. Ugyanez a helyzet télen: ha egy kicsike hónak örülhetünk, ő már nyüszít, hogy vigyük szánkózni. De rongy nélküli szánkóra nem hajlandó felülni, hiszen az hideg! Ezek pedig lássuk be, tényleg sokkal jobb dolgok, mint dolgozni vagy éppen tanulni.

Leszedik a kiterített ruhákat

Ugye, mennyire boldogok szoktatok lenni, amikor észreveszitek, hogy a kedvencetek megint leszedte a ruhákat? Ennél csak az jobb, mikor boldogan rá is heveredik a zsákmányra és belehentergőzik.

Az a bizonyos papucs

Nem győztök új papucsot, cipőt venni? Kedvencetek állandóan elviszi játszani és összerágja? Erről sajnos nem tudjátok leszoktatni őket, még az elején kell ezen a téren is megnevelni őket. Ha pedig ez elmaradt, akkor ideje beszereznetek egy cipősszekrényt.

Forrás:
pexels.com

Szétrágják a berendezést

Nemcsak a kerti törpét, hanem a saját táljukat is harapdálják, vagy éppen a benti bútorokat cincálják szét. Ez pedig soha semmilyen körülmények között nem cuki.

Persze ezek mellett még számtalan csínytevésük lehet, de valljuk be, nagyon sokban segítenek is. Amellett, hogy őrzik a házat, elkapják a kártevőket, a legfőbb, hogy mindig jókedvre derítenek minket.

Minél több bajt okoznak nekünk, annál jobban szeretjük őket, nem?

Kíváncsiak vagytok rá, hogy miért örülnek a kutyusok annyira nektek, mikor hazaérkeztek? Virág megírta nektek. Ha pedig inkább macskások vagytok, olvassátok el Sophie írását arról, mik a cicája legidegesítőbb szokásai.

Ajánlott cikkek