Egyéb kategória

Kutyával az élet: a legidegesítőbb rosszaságok, amiket otthon művelnek

Egy kutyát meglátni az utcán: öröm. Egy kutyát sétáltatni: büszkeség. Saját kutyát tartani otthon: ez már igazi boldogság! Lehet, hogy jó páran értitek, miről is beszélek. Ha van otthon egy kedvencünk, aki a legnagyobb áhítattal vár minket haza minden egyes nap, akkor már gazdagabbak vagyunk az életben. Viszont ezek a kisállatok tudnak igazán idegesítő dolgokat is művelni otthon.
vous - 2016.04.06.
Kutyával az élet: a legidegesítőbb rosszaságok, amiket otthon művelnek

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek a kutyusa rengeteg galibát okozott már. Bármilyen bajt is csinálnak ezek a blökik, nem tudunk rájuk haragudni. Persze hirtelen idegesítő, de amikor megdorgáljuk őket és látjuk a megbánó pofájukat, összehúzott fülüket és lesütött fejüket, valahogy nekünk lesz lelkifurdalásunk. Szemezgessünk együtt, mik azok az idegesítő – de gyakran mégis vicces – dolgok, amiket leggyakrabban produkálnak a kutyáink!

Összeugrálják a ház falát

Legyen szó akár benti vagy vidéken élő kutyulikról, gyakran történik meg, hogy itt-ott pici tappancsnyomok díszelegnek a falon. Nálunk ez kint jellemző, de simán előfordulhat a lakásban is, ha bent tartjátok a kutyát. Ilyenkor már mindegy… Kicsit lehet utalni rá, hogy haragszotok az ebre, mutogathattok a koszos folt felé, de nagy valószínűséggel ugyanúgy össze fogja ugrálni a szép színű falat, amint kiteszitek a lábatokat az ajtón.

Összepisilik az összes létező jármű kerekét

Tegyük fel, hogy megérkezik a nagybátyám hozzánk biciklivel, hiszen közel lakik hozzánk. Biztos, hogy meg lesz jelölve, jobb esetben csak az egyik, kereke a bringának. Vagy ha édesapám hazaér autóval mérget vehet rá, hogy az összes kerekét meglocsolja a kis kedvencünk. Ám ez még a kevésbé kellemetlen eset. Az viszont már zavarba ejtőbb tud lenni, mikor éppen amellett az autó mellett emeli a magasba a lábát, amiből éppen ki- vagy beszállnak.

Forrás:
pexels.com

Akadályozzák a munkát

Valljuk be, sokszor csak hátráltatnak minket ezek a cuki jószágok. De sokszor olyan móka kerekedik ki ebből, hogy elveszik a maradék kedvünket is a munkától. A mi kutyánk úgy tesz néha, mintha macska lenne. Talicskába szokta édesapám összegyűjteni a már lenyírt fűkupacot, ezt általában kis ölebünk mindig elfoglalja és úgy kezeli, mint egy trónt. Gyakran addig nem hajlandó leszállni, amíg nem visszük egy-két kört az udvaron. Ugyanez a helyzet télen: ha egy kicsike hónak örülhetünk, ő már nyüszít, hogy vigyük szánkózni. De rongy nélküli szánkóra nem hajlandó felülni, hiszen az hideg! Ezek pedig lássuk be, tényleg sokkal jobb dolgok, mint dolgozni vagy éppen tanulni.

Leszedik a kiterített ruhákat

Ugye, mennyire boldogok szoktatok lenni, amikor észreveszitek, hogy a kedvencetek megint leszedte a ruhákat? Ennél csak az jobb, mikor boldogan rá is heveredik a zsákmányra és belehentergőzik.

Az a bizonyos papucs

Nem győztök új papucsot, cipőt venni? Kedvencetek állandóan elviszi játszani és összerágja? Erről sajnos nem tudjátok leszoktatni őket, még az elején kell ezen a téren is megnevelni őket. Ha pedig ez elmaradt, akkor ideje beszereznetek egy cipősszekrényt.

Forrás:
pexels.com

Szétrágják a berendezést

Nemcsak a kerti törpét, hanem a saját táljukat is harapdálják, vagy éppen a benti bútorokat cincálják szét. Ez pedig soha semmilyen körülmények között nem cuki.

Persze ezek mellett még számtalan csínytevésük lehet, de valljuk be, nagyon sokban segítenek is. Amellett, hogy őrzik a házat, elkapják a kártevőket, a legfőbb, hogy mindig jókedvre derítenek minket.

Minél több bajt okoznak nekünk, annál jobban szeretjük őket, nem?

Kíváncsiak vagytok rá, hogy miért örülnek a kutyusok annyira nektek, mikor hazaérkeztek? Virág megírta nektek. Ha pedig inkább macskások vagytok, olvassátok el Sophie írását arról, mik a cicája legidegesítőbb szokásai.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.