Egyéb kategória

Gyerekkori traumájáról énekel Oscar-esélyes dalában Lady Gaga

Bár a családon belüli erőszak egyre nagyobb hangsúlyt kap a világban és közbeszédben, még mindig túl sok a hallgatás körülötte. Lady Gaga most Oscar-esélyes dalával járul hozzá ahhoz, hogy segítsen ledönteni a némaság falait.
vous - 2016.01.26.
Gyerekkori traumájáról énekel Oscar-esélyes dalában Lady Gaga

Lady Gaga ugyan évek óta próbálja megbotránkoztatni a nagyközönséget, most mégis szívből szóló, őszinte dalával járult hozzá egy dokumentumfilm elkészítéséhez, ami a szexuális erőszakra hívja fel a figyelmet a kollégiumokban. Nem véletlen az egybeesés, erről Lady Gaga mesélt őszintén a dal felvételét követően.

Forrás:
facebook.com

A Til It Happens To You nem csupán egy erőteljes szám, Lady Gagában egy komoly gyerekkori traumát kavart fel. A dal ugyanis azokhoz szól, akik családon belüli erőszak elszenvedői. Ez pedig az énekesnő számára sem ismeretlen. Kislánykorában szexuális zaklatás áldozata volt, ami az egész életére hatással van. Ráadásul a családjában nem csak őt érte szexuális bántalom. Nagynénjét kollégista korában szintén szexuálisan bántalmazták, a lelki gyötrelem hatására pedig a fizikai egészsége is romlott.

Nagyon nehéz volt nekem, mikor megjelent ez a dal. Minden alkalommal, mikor meghallottam, sírtam. Minden alkalommal, mikor megláttam a szövegét rosszul voltam.

– beszélt őszintén Gaga arról, milyen érzések kavarogtak benne, mikor a dalt felvették.

Az elkészült művet pedig nem csak az énekesnő tartja fontosnak, az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra is jelölte.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.