Egyéb kategória

Gyerekkori traumájáról énekel Oscar-esélyes dalában Lady Gaga

Bár a családon belüli erőszak egyre nagyobb hangsúlyt kap a világban és közbeszédben, még mindig túl sok a hallgatás körülötte. Lady Gaga most Oscar-esélyes dalával járul hozzá ahhoz, hogy segítsen ledönteni a némaság falait.
vous - 2016.01.26.
Gyerekkori traumájáról énekel Oscar-esélyes dalában Lady Gaga

Lady Gaga ugyan évek óta próbálja megbotránkoztatni a nagyközönséget, most mégis szívből szóló, őszinte dalával járult hozzá egy dokumentumfilm elkészítéséhez, ami a szexuális erőszakra hívja fel a figyelmet a kollégiumokban. Nem véletlen az egybeesés, erről Lady Gaga mesélt őszintén a dal felvételét követően.

Forrás:
facebook.com

A Til It Happens To You nem csupán egy erőteljes szám, Lady Gagában egy komoly gyerekkori traumát kavart fel. A dal ugyanis azokhoz szól, akik családon belüli erőszak elszenvedői. Ez pedig az énekesnő számára sem ismeretlen. Kislánykorában szexuális zaklatás áldozata volt, ami az egész életére hatással van. Ráadásul a családjában nem csak őt érte szexuális bántalom. Nagynénjét kollégista korában szintén szexuálisan bántalmazták, a lelki gyötrelem hatására pedig a fizikai egészsége is romlott.

Nagyon nehéz volt nekem, mikor megjelent ez a dal. Minden alkalommal, mikor meghallottam, sírtam. Minden alkalommal, mikor megláttam a szövegét rosszul voltam.

– beszélt őszintén Gaga arról, milyen érzések kavarogtak benne, mikor a dalt felvették.

Az elkészült művet pedig nem csak az énekesnő tartja fontosnak, az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra is jelölte.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.