Egyéb kategória

6 anyai mondat, amitől csak megőrülni lehet

Megy a szurkapiszka a családban mindig, ez nem újság, sőt. De valahogy minden törvényt fölülír az anya szava, úgy értem, lehettek akárhány évesek, akármilyen edzettek, egy jól betalált mondat az anyukátoktól jobban fáj, mintha sav mart volna rajtatok egy foltot.
vous - 2016.01.20.
6 anyai mondat, amitől csak megőrülni lehet

Mert az anyukátok ismer a legjobban, ő az, aki tudja, mitől kacagtok, mitől vagytok boldogok. De tudják azt is, hogy egy mondattal miként kell a jól felépített támadó stratégiátokat lerombolni. Mindegy, hogy mit akartatok elérni, mindegy, hogy azt hittétek, el van ásva a csatabárd, ezekkel a mondatokkal képtelenek vagytok felvenni a harcot. Mert pont jól szúrnak, pont a legváratlanabb helyzetben, mint a kedvenc pulcsitok. Persze csak azért, mert jót akarnak.

Híztál!

Köszi. Köszi. Tökre nem ez volt a téma, de oké. Vettem, dagadt vagyok, pedig nem vagyok az, mert fogytam öt kilót a múlt hónapban. A fél gyerekkorom a dagiságról szólt, ez a mondat olyan nekem, olyan, mint tőr a gyomromban. Bár mi ez a pukli a hasamon? Ez nem volt ott. HOL A MÉRLEG?!

Mintha vékonyabb lennél…

Forrás:
giphy

Nem. Nem vagyok az, híztam az elmúlt évben tíz kilót. Köszi, hogy emlékeztetsz rá! Talán nem kellett volna megenni tegnap este azt a krumplis csipszet, vagy ettem volna inkább kókuszcsipszet! Fú, de mardos a bűntudat! AMÚGY MEG NE TERELD A TÉMÁT! Az elköltözésnél tartottunk.

Segítesz főzni?

És tudjátok, hogy nem fogtok tudni segíteni. Mert kiveszi a kezetekből a tálat, a keverőt, mikor kérdezitek, mennyi sót tegyetek, odaveti, hogy csak úgy, gondolomra. Ti meg nagy kérdőjelekkel álltok a cucc felett, hogy az most éppen mennyi. Közben megdorgál, hogy így sose fogtok megtanulni főzni. Vajon miért? NA, VAJON MIÉRT?

Bezzeg az én időmben…

És elég nehéz cáfolnotok, bármit is mond, mert tényleg nem tudjátok, mi volt az ő idejében, azt meg végképp tilos mondani, hogy de anya, már a 21. század van! Hiszen úgyis mindig elmondja, hogy régen minden jobb volt.

Oké

Forrás:
giphy

És közben matat, szöszmötöl, fúj, kikészít, és egyértelmű, hogy egyetlen végkimenetele lehet a helyzetnek: kiengesztelitek, és a bocsánatáért esedeztek, hogy szent legyen a béke. Amit meg is tesztek, mert anya akkor jó, ha boldogság van, és árad a zen körülötte.

Nem vagy egy könnyű természet!

Hát volt kitől örökölni, valljuk be.

Forrás:
giphy

Ti milyen mondattól csavarodtok be?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.