Egyéb kategória

Online naptár? Na ne! Ezért maradok örökre határidőnaplós lány!

Soha nem gondoltam volna, hogy ez valaha is vitatéma lesz köztem meg a pasim között, de az élet tartogat meglepetéseket. Mert ugye ma már minden épeszű ember online koordinálja az életét, csak az olyan konzervatív, begyöpösödött mohák ragaszkodnak a határidőnaplóhoz, mint én. Meh.

vous - 2016.01.17.
Online naptár? Na ne! Ezért maradok örökre határidőnaplós lány!

Pedig megtettem mindent, becsszó, hogy tech-lány legyek, de nem ment. Én, aki tollal írtam tele papírokat anno, képtelen vagyok eldobni magamtól a papírt és a tollat. Illetve, el tudom, de visszajön, mint a bumeráng. Mert eddig mindig visszajött, jól homlokon vágott, ha próbáltam megtérni, és a gugli-naptár szerint élni.

Most már betonbiztosan kijelenthetem, hogy nem vagyok a digitális élet szülötte, és bizonyos határokon túl (események, születésnapok bejegyzése) képtelen vagyok rábízni magam egy online naptárra. Lehetetlen kihívás, működőképtelen ötlet, és hosszú távon kicsinálja az idegeimet.

Én egyszerűen csak határidőnaplós lánynak születtem. Össze is gyűjtöttem azokat az apró tényeket, melyek elvezettek eddig a felismerésig.

Annyira jó kihúzni!

Meg úgy egyáltalán tollal papírhoz érni, beírni, átírni, és a legjobb: ha elvégezted, áthúzni. Jó kis stresszlevezető módszer a lehető legnagyobb írásnyomatékkal áthúzni a feladatot, besatírozni, eltüntetni, körbeírni szmájlikkal, pipákkal, végső esetben a papírt is kitépni, ha már nem kell, összegyűrni, felgyújtani. Szóval, jó, na.

Nyomkodás, nyomkodás, nyomkodás, ÁÁÁ!

Az online naptár sírba visz azzal, hogy egy esemény miatt ezret kell kattintanom. Az órát néha görgetni kell, akkor túlhalad a szám, pörgetés újra, átírás, részletek megadása, és még a jószagú atyaúristen tudja mi kell ahhoz, hogy végre bevigyétek, hogy mit csináltok. Nem. Nem. Nem. Jobb nekem ez egy tollvonással.

Mi ez a sok szín?

Persze, tök jól néz ki, nézhetjük így is, de engem idegesít, hogy különféle eseményeknek különféle színeket lehet adni, meg annak se látom értelmét, hogy a telefonon be lehet állítani, hogy szín alapján beazonosítsátok, ki hív. Miért? Minek? Ez kinek jó? DE! A színes post itek, a matricák és különféle könyvjelzők naplóba rakosgatása mekkora királyság már!

Bing-bing-bing!

Fél óra múlva itt kell lenned, még 10 perced van, még… ELÉG! Sosem voltam olyan boldog, mint amikor kikapcsoltam ezt a funkciót a telefonomon, hogy szóljon, mikor mi lesz, és mennyi időm van még. És akkor is szól, ha késésben vagyok. Ez majdnem olyan, mintha egy kobold ülne a vállamon, és dirigálna. Köszi, nekem erre nincs szükségem, magamat is stresszelem eleget, hogy hogyan legyek egyszerre két helyen.

Nem frissít

A legnagyobb szopóroller. Megnézitek, hogy mi a helyzet, és amit otthon beírtatok, azt a telefon nem jelzi még. Ahahahah. Bezzeg a határidőnapló!

Egy év egy könyvben: gyönyörű

Egy határidőnapló egy év végén úgy néz ki, mint az elmúlt egy éved. Tele cetlikkel, megjegyzésekkel, színekkel, gondolatfoszlányokal. Olyan, mintha túlélt volna veletek egy háborút: leharcolt, szerethető kis bajtárs. Az online naptár? Történt egyáltalán valami az elmúlt évetekben?

Kifejezi az egyéniségeteket

Mert egy határidőnaplót egy évre választotok, minden nap veletek van, így nem mindegy, hogyan néz ki. Itt megendelhetitek a sajátotokat.

A ti határidőnaplótok milyen?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.