Egyéb kategória

Egy fiúnak sikerült a lehetetlen: olyan pizzát rendelt, ami nem létezik

Ha Olaszországba készültök, de legalábbis a közeli pizzériába, akkor az alábbi történet még számotokra is tanulságként szolgálhat. Ne rendeljetek olyan pizzát, ami nem létezik! Főleg ne egy olasztól! 

vous - 2015.08.11.
Egy fiúnak sikerült a lehetetlen: olyan pizzát rendelt, ami nem létezik

Egy Olaszországban élő férfi számolt be érdekes és tanulságos történetéről. Mely szerint a logika szubjektív, a szubjektív logika pedig kulturális különbség. Hogy mit értünk ezalatt? Most elmagyarázzuk!

Dany Mitzman jó viszonyt ápolt azzal a "pizzaiola"-val, azaz pizzakészítő hölggyel, aki a háza közelében lévő étteremben dolgozik. Ám egy nap a férfinak sikerült olyan pizzát rendelnie, ami bizony nem létezik. Igen, most gondolhatnánk, hogy lehet, hogy nem létezik egy pizza? Hát úgy, hogy a pizzakészítő szerint képtelenség olyan pizzát készíteni, amit Dany szeretett volna.

A férfi ugyan nem kért semmi különlegeset, csak egy Marinarát, ami egy sima paradicsomos, fokhagymás pizza. Mindössze annyit szeretett volna, hogy pluszba kapjon rá egy kis mozzarellát. Hogy mozzarellát? Azt már nem!

Nem tudunk Marinarát mozzarellával adni, mert ilyen nem létezik.

Itt jöhetnek is a képbe a pizzafajták. A pizza Margharita az, amin paradicsomszósz és sajt van; a pizza rosa, amin csak paradicsomszósz van; a pizza biancan pedig rozmaring, fokhagyma és olívaolaj kombinációja. Tudván ezeket az információkat, már egyértelmű is, miért nem létezik az extra mozzarellás Marinara: mert a pizza rosa családjába tartozik.

Ezek után a pizzaiola kicsit sem viccelődve, de felajánlotta, hogy készíthet egy pizza Margharitát extra fokhagymával. A baj csak, hogy ilyen sem létezik, hiszen a pizza Margharitán nincsen fokhagyma!

Ti rendeltetek már valaha olyan pizzát, ami nem létezett? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon