Egyéb kategória

A tejben-vajban fürdés a múlté – Szépüljetek hollywoodi trükkökkel!

Azt eddig is tudtuk, hogy Kleopátra tejben-vajban fürdött, és olyan szépségpraktikákat tudott magáénak, amiket máig irigyelve olvasunk. De mi a helyzet más gyönyörű, ikonikus szépségekkel? Kiderítettük, mitől volt olyan dús Marilyn Monroe ajka és mitől volt olyan igéző Audrey Hepburn őzikeszeme. Szépülni vágyók, figyelem!

vous - 2015.08.01.
A tejben-vajban fürdés a múlté – Szépüljetek hollywoodi trükkökkel!

Ahogy arról a napokban írtunk nektek, az már megvan, mi lehet az örök vonzerő titka, és azt is megnézhettétek, hogyan változtak a testideálok. De a szépséghez és a testalkathoz nem elég a genetika, néha nekünk is be kell kicsit avatkoznunk. Így tettek Hollywood szépségei is, az ő trükkjeiket nézhetitek most meg!

Marilyn Monroe

Ikonikusnak számító vörös rúzsa a már-már a legjobb barátja lett a színésznőnek. Mindig nála volt, és minden képről visszaköszön ránk. A szín mellett megakad a szemünk ajkai teltségén is, amin nem plasztikai sebész dolgozott. Ennél kevésbé durvább trükkel, egész pontosan sminkese segítségével oldotta meg. 5 különböző árnyalatú rúzst vittek fel az ajkai különböző pontjaira: a sötétebb vörös került a száj szélére, a világosabb árnyalatok pedig a közepére. 5 szín, egy kis ecset, és már kész is a telt ajak. Jó, mi?

Audrey Hepburn

Forrás:
AFP/ Európai Fotóügynökség

Audrey Bambi-szemeihez tökéletesen illő hosszú szempilláit nincs nő, aki ne irigyelné meg. A jó hír pedig, hogy nem, nem műszempilla! A megoldás ennél egyszerűbb, a szálas szempilla hatását egy tűvel érte el, amivel minden szempilla-spirálozás után szétszedegette az összetapadt pillákat. Időigényesnek és pepecselősnek hangzik, de a látvány magáért beszél.

Elizabeth Taylor

Liz Taylor megirigyelte Kleopátra szépségtrükkjeit, így egyik ötletét fel is használta. Egyikőjük sem szerette volna, ha bármilyen kis pihe vagy akár szőrszál felbukkant volna az arcukon, így fogták a borotvát, és leborotválták! Morbid, ugye? Nemcsak a pihéket, de a bőr legfelső rétegét is eltávolították ezzel, ezáltal a bőrük friss és ragyogó lett. Ma már erre egy normál ember valószínűleg nemet mondana, úgyhogy ez az a trükk, amit ne próbáljatok ki. Legalábbis ha nem szeretnétek még több pihét viszontlátni!

Greta Garbo

Az Anna Kareninából ismert Garbo kisasszony tekintete nem akárminek köszönhető. Amit a szemhéján művelt, az már kész művészet! Először felvitt egy vékony réteg vazelint a szemhéjára, majd egy réteg semleges színű porpúdert, majd erre a rétegre vitte fel és keverte a ráncokba a sötét színű szemhéjpúdert. Ennek a praktikának köszönhette a színpadias és egyben sejtelmes tekintetet.

Joan Crawford

Forrás:
AFP/Európai Fotóügynökség

A New York-i Broadway tehetséges színésznője nem akármilyen módszerrel tartotta tisztán a bőrét. A barna szépség minden fürdés után huszonötször – igen, pontosan 25-ször! – arcon fröcskölte magát hideg vízzel. Hogy mire volt ez jó, azonkívül, hogy felébredt, mi sem tudjuk. Mindenesetre ő hitt abban, hogy ettől frissebb, tisztább és fiatalosabb lesz a bőre. 

Vivien Leigh

Vivien Leigh számára, akit nehéz elfelejteni az Elfújta a szél óta, Monroe-hoz hasonlóan fontos volt a szája kinézete. Nem volt elégedett az alsó ajka vastagságával, ő azonban nem öt különböző színnel dúsította azt, hanem kontúrceruzával tuningolt. A ma már jól ismert trükköt alkalmazta ő is: száját picit kiegészítve rajzolt magának szélesebb alsó ajkakat. 

Mae West

Forrás:
AFP/ Európai Fotóügynökség

Mae West Garbóhoz hasonlóan arcbőrét szerette volna fiatalon tartani, de hideg víz nélkül. Azok közé az emberek közé tartozott, akik már évtizedekkel ezelőtt hittek a kókuszolaj hatásában. Na persze nem a főzésben, hanem a szépítkezést illetően. A kókuszolajat hetente alkalmazta az arcára kenve, ezáltal csillogó és fiatalos bőrt varázsolva magának. Irány a konyha, próbáljátok ki! 

Nektek van saját, otthoni szépségpraktikátok? Osszátok meg velünk! 

Ajánlott cikkek