Otthon

Melyik a leghatásosabb módszer szúnyogcsípés ellen?

A nyár egyik legnagyobb hátránya az, hogy megjelennek a bogarak, és velük együtt a szúnyogok is. Egyáltalán nem kellemes a szúnyogcsípés, de most megpróbáltam olyan módszereket összegyűjteni, amikkel könnyedén kezelhetitek.
vous - 2015.07.25.
Melyik a leghatásosabb módszer szúnyogcsípés ellen?

Ma reggel arra ébredtem, hogy valami bizony nagyon viszket, bár sejtettem, hogy itt csak szúnyogcsípésről lehet szó. Az én esetemben ez azért nem túl biztató, mivel allergiás vagyok rá, és ha elvakarom a csípést, akkor tenyérnyi nagyságú vörös foltok jelennek meg rajtam. Sajnos már nem használ a gyerekként jól bevált „keresztet teszünk a csípésre, és akkor majd nem fog viszketni” elmélet, valamilyen más módszert kell találni. Össze is gyűjtöttem nektek párat!

Általános gyógymód

  • Jeges borogatás 
  • Kenjétek be nyugtató zselével vagy krémmel!

Házi praktikák

  • Ecet

Az ecet szinte mindenre jó egy háztartásban, a vízkőoldáson át a hajpuhításig, éppen ezért nem meglepő, hogy a szúnyogcsípés okozta viszketést is csökkenteni tudja.

  • Méz
A leghatásosabb az összes praktika közül, mivel gyulladáscsökkentő hatása van. Próbáljátok ki ti is!
  • Szódabikarbóna
Mondhatni, a nagymamák és minden háziasszony legjobb barátja. Keverjétek el egy kis vízzel, és kenjétek be a csípést, vagy egy kád vízbe öntsetek belőle, és fürödjetek meg benne. El fog múlni a gyulladás, higgyetek nekem!
  • Fogkrém
Igen, elég bizarrul hangozhat, hogy fogkrémmel kenegessétek a szúnyogcsípéseket, de beválik. Nagyon is! Hűsíti a gyulladt részt, ezért úgy érzitek, hogy már nem is viszket.

De mi a helyzet, ha érzékeny a bőröm?

Ha érzékeny bőrötök van, akkor érdemes különböző készítményekkel kezelni a gyulladt felületet. Ha a gyulladás ezután sem múlik el, akkor keressétek fel az orvosotokat!

Ajánlott cikkek