Világ

Fizess vérrel! – Különleges lehetőség fesztiváljegyekért cserébe

Különös fizetési módot választhat az a szórakozni vágyó, aki Románia legnagyobb fesztiváljára menne: véradásért cserébe osztogatják a kedvezményes jegyeket. Megéri? Úgy tűnik!
vous - 2015.07.23.
Fizess vérrel! – Különleges lehetőség fesztiváljegyekért cserébe

Aki a romániai Untold Fesztiválra igyekszik, az jó, ha feltankol vérrel. Szó szerint! A különleges kezdeményezés szerint ugyanis minden fesztiválozó, aki vért ad július 14. és 24. között, 199 lejért vásárolhatja meg magának a fesztiválbérletet.

S hogy miért az ötlet?

Ahogy a kampány szövege is elárulja: „Nem csak a vámpíroknak van szükségük vérre.” Az Untold Fesztivál ebben az évben összefogott a romániai országos vérellátó központtal, és közösen szeretnék az embereket véradásra buzdítani. Nem meglepő, hiszen európai viszonylatban a véradó donorok számát tekintve Románia nagyon is az utolsók között kullog. Az emberek kevesebb mint 2%-a ad vért évente. Rájuk fér hát a felhívás, a kezdeményezés, az összefogás.

A fesztiválon, amit július 30-ától augusztus 2-áig tartanak, olyan fellépők zenélnek, mint David Guetta és Avicii. A program mellett érdemes megemlíteni a fesztivál plakátját, amin egy vérzsákkal pózoló Drakula látható „Pay with blood” – Fizess vérrel! felirattal.

Az ötlet sikerét mutatja, hogy eddig körülbelül 500 ember adott is abból, amiből általában csak a szúnyogok kapnak.

Adrian Chereji, az Untold Fesztivál kommunikációs igazgatója így nyilatkozott:

Aktívan részt akartunk venni a donorok számának növelésében, és ugyanakkor a rajongóknak is szerettünk volna egy különleges fizetési lehetőséget kínálni, hogy megvehessék a fesztiválbérletüket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.