Világ

Fizess vérrel! – Különleges lehetőség fesztiváljegyekért cserébe

Különös fizetési módot választhat az a szórakozni vágyó, aki Románia legnagyobb fesztiváljára menne: véradásért cserébe osztogatják a kedvezményes jegyeket. Megéri? Úgy tűnik!
vous - 2015.07.23.
Fizess vérrel! – Különleges lehetőség fesztiváljegyekért cserébe

Aki a romániai Untold Fesztiválra igyekszik, az jó, ha feltankol vérrel. Szó szerint! A különleges kezdeményezés szerint ugyanis minden fesztiválozó, aki vért ad július 14. és 24. között, 199 lejért vásárolhatja meg magának a fesztiválbérletet.

S hogy miért az ötlet?

Ahogy a kampány szövege is elárulja: „Nem csak a vámpíroknak van szükségük vérre.” Az Untold Fesztivál ebben az évben összefogott a romániai országos vérellátó központtal, és közösen szeretnék az embereket véradásra buzdítani. Nem meglepő, hiszen európai viszonylatban a véradó donorok számát tekintve Románia nagyon is az utolsók között kullog. Az emberek kevesebb mint 2%-a ad vért évente. Rájuk fér hát a felhívás, a kezdeményezés, az összefogás.

A fesztiválon, amit július 30-ától augusztus 2-áig tartanak, olyan fellépők zenélnek, mint David Guetta és Avicii. A program mellett érdemes megemlíteni a fesztivál plakátját, amin egy vérzsákkal pózoló Drakula látható „Pay with blood” – Fizess vérrel! felirattal.

Az ötlet sikerét mutatja, hogy eddig körülbelül 500 ember adott is abból, amiből általában csak a szúnyogok kapnak.

Adrian Chereji, az Untold Fesztivál kommunikációs igazgatója így nyilatkozott:

Aktívan részt akartunk venni a donorok számának növelésében, és ugyanakkor a rajongóknak is szerettünk volna egy különleges fizetési lehetőséget kínálni, hogy megvehessék a fesztiválbérletüket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!