Lélek

Hogyan lehet jó dumával mindent, de mindent elérni?

Az ördög a részletekben rejlik. Ezt tudjuk. De ahhoz már kevesen értünk, hogy hogyan lehet jó dumával mindent, de mindent elérni. Sokszor a semmiből. Pedig ha ügyesen csűritek-csavarjátok a részleteket, sokkal többet kihozhattok még egy vesztes szituációból is.

vous - 2015.07.18.
Hogyan lehet jó dumával mindent, de mindent elérni?

Nektek is biztos van olyan barátotok vagy ismerősötök, aki professzionális szintre emelte a lepattanózást. De ahhoz, hogy ezt megtegye, kell ugye egy másik fél is, aki felül az ötleteinek. Ti.

Ez a szitu ismerős például?:   

– Ugorjunk le a Balcsira a hétvégén, a haveromnak van egy pecója. 

– Ok, menjünk. Tök jó, a szállást a cimborád megoldja. Ja, igen, persze, menjünk az én kocsimmal. 

Vagy ott van az is:  

– Főzzünk valamit a kertetekben a hétvégén? Tök jó idő lesz, hozok bográcsot. 

– Szuper, persze, csináljuk.

Művészi olcsójánoskodás

Hogy hol a bibi, hogy miért lettetek átverve, arra csak később jöttök rá. Mert a nagy főzőcskézés előtt valakinek be is kell vásárolni és valakinek a romokat is el kell takarítania a nagy közösködés után. Nektek. Olyan ez, mint a kőleveses népmese.
Tudjátok, amikor éhes volt a szegény legény, de mindenki azt mondta, hogy nem tudnak semmit megosztani vele. Aztán a főhősünk felajánlja, hogy neki bizony van egy nagy köve, amiből csudafinom levest főzne, csak adjanak neki egy fazekat és vizet. Erre mindenkinek felcsillan a szeme, hogy jaj, de jó, segítenek ők szívesen. Majd megszólal a szegény legény, hogy jó lenne egy kis só, egy kis zsír, mert attól még finomabb lesz a közös menü. Meg de jó volna egy kis kolbász és egy kis krumpli is. A végén pedig, amikor már degeszre ette magát a főhősünk az extrán felturbózott finom levesből, a legfinomabb összetevőjét, a követ diszkont áron, merő jó szándékból odaadja segítőjének.

Zseniális. Azért is, mert a másik fél is azt hiszi, jól járt.

Na, ez az okos szervezés nekem sohasem ment. Inkább én vagyok, aki főz és az alapanyagot is adom hozzá. Mert imádok vendégül látni embereket. Ha valaki pedig folyamatosan csak kihasznál, annak a tükkjeire egy idő után nem reagálok, mert van az a pont, amikor már nekem is sok az önfeláldozásból.

Forrás:
Depositphotos

Kavicsmentes leves

De hogy ne maradjon el a recept sem, ami levesnek leves, de nem kőből készül, megosztom veletek a legújabb kedvencemet:

Ez nem más, mint egy egyszerű, pikk-pakk elkészíthető, de rafinált ízű cukkinileves. Ha a cipőtökben lévő kavicstól szabadulnátok egy könnyed vacsival, arra is ideális választás. Nem kell hozzá más, csak

  • egy póréhagyma
  • zsenge cukkini (kb. fél kiló)
  • egy kis dobozos kókusztej
  • egy csokor kapor
  • egy centi friss gyömbér reszelve

Mindössze annyit kell tenni, hogy a megfonnyasztott hagymán megpároljátok a kockákra vágott, szinte mag nélküli bébicukkinit, majd ha van csontlé, felöntitek vele, ha nincs, jöhet a kockából készült verzió is. Amikor megpuhult a tök, mehet bele a kókusztej, az apróra vágott kapor, a végén pedig reszeljetek bele egy kis gyömbért is.

Ugye, nagy kő esett le a szívetekről, milyen könnyen megoldottátok a vacsifőzést?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.