Trend

7 ismerős illat, melyek örökre eltűnhetnek

Nektek mi a kedvenc illatotok? Szimatoljátok jó sokat, mert van pár jellegzetes illat, ami valószínűleg hamarosan örökre eltűnik.
vous - 2015.07.17.
7 ismerős illat, melyek örökre eltűnhetnek

A falevelek égetésének illata

Emlékeztek erre a csípős, füstös illatra? Ez terjengett ősz végén, ha ezt éreztük, tudtuk: hamarosan tényleg itt a tél. A környezetvédelem miatt azonban egyre több helyen betiltják a nyílt területen való tűzgyújtást.

A régi filctollak illata

A klasszikus üvegtestű filctoll 1952-ben került forgalomba, melynek nemcsak különleges illata, de bódító hatása is volt. Ma már inkább az alkohol alapú filcek a népszerűbbek.

A (régi) új autók illata

Az aroma, amit ma érzünk egy új autóban teljesen más, mint amit 30 évvel ezelőtt éreztek az emberek. Ez azért van így, mert akkoriban más mennyiségben voltak az autókban a szintetikus anyagok, a műanyagok és a kémiai adalékok.

A könyvek illata

Szomorú belegondolni, hogy ez is eltűnhet, de van rá esély. A számítógépek és az internet lehetővé teszi, hogy a könyveket elektronikusan olvassuk el, és ez egyre népszerűbb manapság. Sőt, a telefonkönyvek már szinte el is tűntek, hiszen mindig ott van nálunk a mobiltelefonunk és persze az internet. 

A kréta illata

Ugye ti is emlékeztek a krétapor jellegzetes illatára az iskolából? Ma már egyre több helyen vannak „okostáblák”, melyekre filccel írnak.

Az erdei sütögetések illata

Szalonna, füst és a természet – ennyi kell egy jó kis erdei sütögetéshez, valamint ahhoz a különleges illathoz. Azonban a nyílt területen való tűzgyújtás tilalma miatt talán ez is örökre eltűnhet.

A gyufa illata

Az a jellegzetes illat, miután végighúzzátok a gyufát a dobozán, és a kis fadarab égni kezd. Tudjátok, mire gondolok, ugye? Az öngyújtók és a modernebb technikák miatt azonban lehet, hogy néhány év múlva már ez is egy elfelejtett illat lesz.

ITT még több eltűnőben lévő illatot találhattok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.