Világ

Imádom a fesztiválokat, kivéve…

Élményekkel gazdagodva tértem haza az idei Balaton Soundról, bár sajnos nem csak jó dolgok történtek velem.
vous - 2015.07.13.
Imádom a fesztiválokat, kivéve…

Azt tudni kell rólam, hogy imádom a fesztiválokat. Balaton Sound, STRAND Fesztivál, Sziget – bármi jöhet, csak fesztivál legyen! Szeretem azt az érzést, amikor nem kell törődnöm semmivel, csak a zenével és azzal, hogy jól érezzem magam. Ez az, ami igazán kikapcsol, még akkor is, ha másnap lábra sem tudok állni, annyira fáj mindenem a bulizástól. Valamit valamiért.
Az idei Balaton Soundot is meglátogattam a barátnőmmel egy nap erejéig, de ami ott történt, arra nem nagyon számítottam volna még rutinos fesztiválozóként sem. A korábbi években nem vittem magammal semmit, nehogy a végén elhagyjam, ezért még a telefonom is a szálláson maradt. Idén ez máshogy alakult, nem volt szállásunk, ezért mindent magammal kellett vinnem, amiről úgy gondoltam, hogy szükségem lehet rá. De mesélem is a sztorit.

Miközben az egyik kedvenc DJ-m állt a lemezjátszó mögött, mi pedig az első sorban ugráltunk egyszer csak azt éreztem, hogy a táskám leesik rólam. Gyorsan kapcsoltam, így felkaptam a földről, de fogalmam sem volt, hogy mi történhetett. Körbenéztem, körülöttem csakis lányok álltak, egyikük sem tűnt gyanúsnak. De a tényen nem változtatott, hogy levágták rólam a táskát. Ha nem kapok észbe, akkor már telefonom sem lenne…

De nem ez volt az egyetlen, ami meglepett. Tudjátok, minden fesztiválon van egy fesztiválshop, ahol lehet venni pólót, sapkát satöbbit. Én két éve vásároltam egy napszemüveget, amit természetesen idén is magammal vittem, de annyira megtetszett néhány embernek, hogy szó nélkül leemelték volna a fejemről, miközben jártam-keltem. Durva, mi?

Leszögezném, hogy ez egyáltalán nem a fesztivál hibája, mivel ilyen eset bárhol megtörténhet. Akár reggel a buszon, a piacon vagy miközben fizetsz a reggelidért az aluljáróban, tényleg bárhol. Vigyázzatok nagyon az értékeitekre, fesztiválokra pedig egy jó tanács: jobban jártok, ha az értékesebb holmikat otthon hagyjátok.

Ajánlott cikkek