Egyéb kategória

Meddig fürdesz még?! – Nálatok is megy a balhé a fürdésidő miatt?

Te a kopogtató, fürdőbe bekiabáló vagy a parttalanul vizet pacsáló csapatban játszol?
vous - 2015.07.05.
Meddig fürdesz még?! – Nálatok is megy a balhé a fürdésidő miatt?

Én mindkettőben. Időről időre változik a szerep. Én a lányomra kopogtatok, kiabálok, aki 23 perc zuhanycsobogás után is samponos hajjal üldögél a kádban (és még a hajbalzsamozás hátravan), velem a párom morog, nem hiszi el, „hogy nem tud egy nő öt perc alatt talptól tetőig lezuhanyozni.” Én hat percig fürdök, de azt is sokallja. Jogosan. 
Miután nem stabil a szerepem e kérdésben, nyilván nem hatékony a mintaadás sem. Túl sok víz folyik el (szégyellem, elismerem), és túl sok a feszültség is miatta.

Ugye nem csak nálunk megy balhé a víz miatt?

Sok mindent kipróbáltunk, hogy a helyzet változzon: figyeltük, mértük, pénzre váltottuk át a köbmétereket. Mert ha nem húsz, hanem csak tíz percig tartana az öblögetés, akkor a megspórolt pénzből elmehetnénk nyaralni akár Korfura is. De a lányom nem vágyik oda.
Jöttünk a csillogós szandál meglengetésével – tucatnyi párat vehetnénk belőle, neki egy is elég. 

Lejjebb vettük a víz hőfokát, az én fókalányom dideregve, vacogva is folyatja magára a vizet. Köbméterszám.
Vettünk egy tojásfőző-időmérő órát. Igazi high-tech darab. Beállítottuk ötperces futamidőre, berreg, mint nagyanyáink vekkere a múlt században, a gyerek nem hallja, és pont.

Nyomulni kezdtünk, amúgy globálisan, az eszére és a jó érzéseire hatva… apadnak az ivóvízkészletek a földön, mások szomjaznak. Ettől elszomorodott, de másnap jött a megoldással: mossunk kevesebbet, használt vízzel öblítsük le a vécét, nyerjünk magunknak így bónuszzuhanyt.

Én értem, de a párom vérnyomása zuhanyfélidőben már az egekben, megérem csillapítani.

Nekem nincs több ötletem. Részemről marad a kopogtatás, a „zárd már el a vizet!” századszorra és a hozzám intézett morgás a férfias térfélről, ahol tényleg nem értik, miért fürdi valaki vízkövesre a hátát. De ő legalább nem kapitulál e kérdésben. Éppen légkeveréses zuhanyrózsa után lódult, ami felére csökkenti – állítólag – az elfolyó víz mennyiségét. Szívből remélem, talál, felszereli, megoldja, lecsökkenti. Hogy relaxálni tudjak.

Nehéz napom volt, indulnék végre zuhanyozni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.