Test

Új sztár a természetes fogápolásban

Az nem újdonság, hogy a természetes, kockázatosabb összetevőktől mentes kozmetikumok között megtaláljuk már a szájápolási termékek nagyon széles kínálatát is. Nem titok, hogy már szakemberek sem bíztatnak feltétlen a fluorid tartalmú fogkrémek használatára.
vous - 2024.05.28.
Új sztár a természetes fogápolásban

Gyermekek esetében pedig korlátozzák ennek a mennyiségét a fogkrémekben a használatát. Számunkra nőként pedig kiemelten fontos kérdés a családunk egészsége. Mit tehetünk tehát?

Mitől lesz vagy marad egészséges a fogunk?

Az kezdetnek mindenképpen jó, ha természetes készítményeket választunk a BIOLA Webshop fogápolási termékei közül. 

Emellett érdemes az embert egy egységes egészként vizsgálni. A minket érő ingerek a szervezetünk minden pontjára hatással lehetnek. Így a fogaink egészsége nemcsak attól függ, hogy a szájba kerülő dolgok mit tesznek a fogainkkal, de attól is, hogy az egész szervezetet hogyan tápláljuk. 

Ha ugyanis a fogak nem kapják meg belülről a megfelelő építőanyagokat, akkor nem tudnak úgy építkezni, hogy ellen tudjanak állni a savaknak, cukroknak, stb. Így könnyebben megindul a szuvasodás, vagy gyullad be éppen az íny.

Hogyan tudom segíteni ezt a folyamatot?

A helyes táplálkozás mellett nyilvánvalóan fontos a helyes szájápolási szokások kialakítása is. Ebben kulcs a rendszeresség és az alaposság. A legjobbat akkor tesszük magunkkal, ha minden főétkezés után fogat mosunk. Ezzel csökkentjük a szájüregben maradó étel, cukor és sav mennyiségét, és ezáltal megőrizhetjük a fogzománc épségét.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen terméket választunk. Igyekezzünk natur és bio alapanyagokból készült készítményeket választani.

Mi a gond a hagyományos fogkrémekkel?

Azt szeretjük, ha habzik a fogkrém. Ezt a hatást hasonló tenzid habzó alapanyag adja, mint amitől a sampon és tusfürdő, egyéb tisztítószerek is habzanak. Ez nagyon könnyen kiszárítja a nyálkahártyát, ami gyengíti a szájüreg védekezőképességét.

A fluoriddal kapcsolatban pedig többek között annak potenciális kockázatát, hatását szokták kiemelni, különösen a felnőtteknél sem látják a szükségességét sokan. Emellet még károsíthatja is a fogfelszínt is, pontosan az ellenkező hatást kiváltva, mint amiért használnánk.

Hidroxiapatit, az egészséges alternatíva

Ez az anyag a fogzománc fő összetevője. Természetes formája mellett ipari körülmények között is előállítható, és biztonságosan használható kozmetikumokban. Összetételénél fogva használható natur és bio minősítésű termékekben.

Lássuk az előnyöket!

  • Erősebb fogzománc: a hidroxiapatit apró molekulái képesek beépülni a fogzománcba, így az ellenállóbb, erősebb lesz.
  • Fehérebb fogak: nagyon finom, dörzsölő hatásánál fogva hatékonyabban tisztít, így az elszíneződéseket is csökkenti.
  • Kevésbé érzékeny fogak: eltömíti azokat a kis csatornákat, ami szabadon maradva hidegre és melegre érzékennyé tennék a fogainkat.
  • Gyorsabb gyógyulás: mivel a fog saját építőeleme, használatával könnyebben helyre jönnek kisebb szuvasodások vagy akár sérülések is.

Ha fontos számunkra az egészségünk, keressük a káros anyagoktól mentes fogkrémeket. A hidroxiapatit szokatlan szó, elsőre talán betűzni kell, hogy megértsük, de érdemes megjegyezni, mert biztosan fogunk még találkozni vele!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!