Test

Tündöklő bőrrel várjuk a tavaszt

Bár naptár szerint még tél tábornok az úr, de a hőmérő higanyszála, és a kis kertek virágzó tündöklése már másról árulkodik. A tavasz itt áll a küszöbön, és beengedésre vár. Vagyis elérkezett az idő a felkészülésre. A bőr, különösen az arcbőr általában megsínyli a téli zimankót, a hideg, csípős szelet, a mínuszokat. A felkészülés tehát fokozott ápolást, sokrétű gondoskodást jelent, amihez a krémek alkalmazása nagyban hozzájárulhat.
vous - 2023.04.20.
Tündöklő bőrrel várjuk a tavaszt

Krémet – de milyet?

Na igen, ez a kérdés abszolút jogos, pláne annak fényében, hogy a választék hatalmas. De azért szerencsére ez a dilemma viszonylag könnyedén megválaszolható. Akadnak ugyanis olyan összetevők, amik garantálják a sikert. Ilyen például az E-vitaminos krém, ami, ahogy az az elnevezéséből is egyértelműen kiderül, az E-vitamin erejével arat. Ez a zsírban oldódó komponens a szervezet számára extrán értékes. Ahhoz, hogy jó legyen a felszívódása, hasznosulása, a zsíros, olajos közeg elengedhetetlen, ezért nagyszerű társítás maga a krém, mint vívőanyag. Az E-vitamin táplálja a sejteket, kisimítja a ráncokat, megfiatalítja a bőrt, azaz kortól függetlenül mindenkinek kitűnő választás. Sokan azt gondolják, abban a hitben élnek, hogy a szarkalábak elleni küzdelem a negyvenes, ötvenes években kezdődik el. Ám megannyi ráncos fiatalt látni, és ez nem a véletlen műve. A ráncok megjelenése ugyanis kis százalékban az életkor műve, nagy hányadban leginkább a dehidratáltság, a tápanyagszegény környezet okolható érte. Vagyis ha ezek a tényezők megszűnnek, akkor helyreállhat a bőr egészsége.

Forrás: Canva

Milyen anyagok járulhatnak még hozzá a szarkalábak búcsúztatásához?

szemkrém jó, ha tartalmaz E- és A-vitamint, mind a kettő zsírban oldódik. A D-vitamin is roppantul lényeges, és bár nyáron a napfény is elegendőnek bizonyulhat, mint hatékony forrás, de télen a pótlás nélkülözhetetlen. Aztán a HA, illetve a kollagén is olyan összetevők, amik nagyban hozzáadhatnak a kerek egészhez. A sejtek rugalmasságának, fiatalosságának támogatói. Olyan anyagok, amiknek a természetes előállítása ugyan lehetséges, viszont általában ezek a folyamatok a nem megfelelő közeg miatt leállnak, ezért a szervezet stimulációra szorul, amit ha megkap, akkor a termelődés újra beindulhat.

Az éjszakai és a nappali formula nem luxus, a beszerzésük pedig nem felesleges kiadás. Mindkét fajta más összetevőkkel, más hatásmechanizmussal dolgozik. A legjobb, ha a kettő ereje összeadódik, így a látványos, üdítő siker borítékolható.

Mindezeken túl nem mehetünk el szó nélkül a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásának fontossága mellett sem. Sokan hajlamosak ezt a részt elfelejteni, elhanyagolni, pedig a vízhiány egyet jelent a dehidratáltsággal, ami egy az egyben melegágya a ráncosodásnak, az arcbőr idő előtti megöregedésének, sőt a pattanások és egyéb elváltozások feltűnésének.

Végül, de nem utolsó sorban, ha egyszer közeledik a jó idő, akkor a fényvédelemre is megéri némi figyelmet szentelni, mert egy bizonyos fokig hasznosak a napsugarak, ám egy szinten túl az UV-sugárzás csak károkat okozhat, ezért célszerű ezzel a területtel is foglalkozni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!