Test

Tündöklő bőrrel várjuk a tavaszt

Bár naptár szerint még tél tábornok az úr, de a hőmérő higanyszála, és a kis kertek virágzó tündöklése már másról árulkodik. A tavasz itt áll a küszöbön, és beengedésre vár. Vagyis elérkezett az idő a felkészülésre. A bőr, különösen az arcbőr általában megsínyli a téli zimankót, a hideg, csípős szelet, a mínuszokat. A felkészülés tehát fokozott ápolást, sokrétű gondoskodást jelent, amihez a krémek alkalmazása nagyban hozzájárulhat.
vous - 2023.04.20.
Tündöklő bőrrel várjuk a tavaszt

Krémet – de milyet?

Na igen, ez a kérdés abszolút jogos, pláne annak fényében, hogy a választék hatalmas. De azért szerencsére ez a dilemma viszonylag könnyedén megválaszolható. Akadnak ugyanis olyan összetevők, amik garantálják a sikert. Ilyen például az E-vitaminos krém, ami, ahogy az az elnevezéséből is egyértelműen kiderül, az E-vitamin erejével arat. Ez a zsírban oldódó komponens a szervezet számára extrán értékes. Ahhoz, hogy jó legyen a felszívódása, hasznosulása, a zsíros, olajos közeg elengedhetetlen, ezért nagyszerű társítás maga a krém, mint vívőanyag. Az E-vitamin táplálja a sejteket, kisimítja a ráncokat, megfiatalítja a bőrt, azaz kortól függetlenül mindenkinek kitűnő választás. Sokan azt gondolják, abban a hitben élnek, hogy a szarkalábak elleni küzdelem a negyvenes, ötvenes években kezdődik el. Ám megannyi ráncos fiatalt látni, és ez nem a véletlen műve. A ráncok megjelenése ugyanis kis százalékban az életkor műve, nagy hányadban leginkább a dehidratáltság, a tápanyagszegény környezet okolható érte. Vagyis ha ezek a tényezők megszűnnek, akkor helyreállhat a bőr egészsége.

Forrás: Canva

Milyen anyagok járulhatnak még hozzá a szarkalábak búcsúztatásához?

szemkrém jó, ha tartalmaz E- és A-vitamint, mind a kettő zsírban oldódik. A D-vitamin is roppantul lényeges, és bár nyáron a napfény is elegendőnek bizonyulhat, mint hatékony forrás, de télen a pótlás nélkülözhetetlen. Aztán a HA, illetve a kollagén is olyan összetevők, amik nagyban hozzáadhatnak a kerek egészhez. A sejtek rugalmasságának, fiatalosságának támogatói. Olyan anyagok, amiknek a természetes előállítása ugyan lehetséges, viszont általában ezek a folyamatok a nem megfelelő közeg miatt leállnak, ezért a szervezet stimulációra szorul, amit ha megkap, akkor a termelődés újra beindulhat.

Az éjszakai és a nappali formula nem luxus, a beszerzésük pedig nem felesleges kiadás. Mindkét fajta más összetevőkkel, más hatásmechanizmussal dolgozik. A legjobb, ha a kettő ereje összeadódik, így a látványos, üdítő siker borítékolható.

Mindezeken túl nem mehetünk el szó nélkül a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásának fontossága mellett sem. Sokan hajlamosak ezt a részt elfelejteni, elhanyagolni, pedig a vízhiány egyet jelent a dehidratáltsággal, ami egy az egyben melegágya a ráncosodásnak, az arcbőr idő előtti megöregedésének, sőt a pattanások és egyéb elváltozások feltűnésének.

Végül, de nem utolsó sorban, ha egyszer közeledik a jó idő, akkor a fényvédelemre is megéri némi figyelmet szentelni, mert egy bizonyos fokig hasznosak a napsugarak, ám egy szinten túl az UV-sugárzás csak károkat okozhat, ezért célszerű ezzel a területtel is foglalkozni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.