Egyéb kategória

Te mit tudsz az informatika világáról?

A számítástechnika tipikusan olyan terület, amely vagy azonnal magával ragad, vagy éppen az ellenkezője, és hadilábon állsz az informatikai világ jelenségeivel. Bármelyik is igaz rád, most felsorakoztatunk néhány sztorit, amelyek téged is meglephetnek.
vous - 2024.06.16.
Te mit tudsz az informatika világáról?

Azok a fránya vírusok

Bizonyára te is találkoztál már azokkal a felugró ablakokkal, amelyek a vírusvédelemre és az ehhez kapcsolódó szoftverek telepítésére bíztatnak. Ezeket olykor egy szempillantás alatt bezárjuk, tudomást sem véve a programok jelentőségéről. A Datatrans honlapján számos információt találhatsz erre vonatkozóan, legyen szó például a biztonságos jelszavakról vagy a zsarolóvírusokról.

A feltüntetett szolgáltatások között te is felfedezheted azokat az opciókat, amelyek segíthetnek megőrizni készüléked életképességét, és általuk élvezheted a villámgyors sávszélességet, használhatod új domain nevedet, vagy tesztelheted az online TV előnyeit.

Meglepő az a számadat, miszerint havonta 6000 új számítógépes vírus lát napvilágot, melyek igencsak megrövidíthetik az eszközöd életét. Az első típus nem is olyan rég, 1983-ban került megalkotásra és az Elk Cloner nevet viselte. Maga a “vírus” címke a program jellege alapján született, mivel a floppy lemezeken keresztül vándorolt egyik lemezről a másikra.

Megdöbbentő, hogy az online vírusok körülbelül 20 százaléka bűnszervezetektől kerül ki. Ennek következtében egyre nagyobb a cyber-bűnözés térnyerése. Erre érdemes felhasználóként szintén fokozott figyelmet fordítani, de hangsúlyosabb a szerepe és a kezelése a nemzetközi jogrendszerben és a büntetőjogban is.

Elképesztő mennyiségű felhasználó

Ha valaha forgattál már a kezedben világtérképet, fel tudod idézni, hogy Kína vagy India mekkora területtel rendelkezik, és hozzávetőlegesen mennyi ember él ezekben az országokban. 

Csak képzeld el, hogy a Facebook a 2,2 milliárd felhasználójával nem sokkal marad el attól a létszámtól, mint az említett országok lakosainak száma együttvéve. Szinte felfoghatatlan, hogy naponta mennyi ember látogatja a közösségi oldalakat! 

A domainnevek mennyisége sem elhanyagolható, ugyanis havonta körülbelül 1 millió új weboldalt regisztrálnak. Az első verziót 1985-ben jegyezték be, amely annyira ikonikussá vált, hogy a symbolics.com-on egyfajta “emléktáblát” is állítottak az oldal tiszteletére. 

Beszéljenek a számok

Ha egy “mezei” elektronikai üzletbe látogatsz, komplexitástól és kialakítástól függően ott is szembetűnő összegekért lelhetsz fel számítógépeket vagy laptopokat, amit még mindig lehet tetézni!

A világ legdrágább notebookját 8800 tündöklő, csiszolt gyémánt díszíti, ehhez a látványhoz pedig szibériai tigrisszőrme társul, amelyet a tok szájánál helyeztek el. Az ára majdnem 2,5 milliárd forint körül mozog. Habár a hölgyek szeretik a különlegességeket, a legtöbben ezt már túlzásnak tekintik. 

Az informatikai újítások nem ördögtől valók, de meg kell találni azt a felhasználási módot, amely kedvező, biztonságos és örömteli az adott egyén számára!

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.