Egyéb kategória

Porszívózd fel a gondjaidat!

Valamiért nagyon elterjedt nézőpont, hogy a takarítás az mekkora nyűg, és úgy kell nekünk, mint a púp a hátunkra. Ennek ellenére – bár nem mindig van hozzá kedvem – néha szeretek takarítani.
vous - 2015.07.01.
Porszívózd fel a gondjaidat!

A környezetem kicsit olyan, mint én. Ha káosz van bennem, akkor általában kevésbé ügyelek a rendre; pár napig, míg jár az agyam valamin, mesterszintre emelem a kupit magam körül. Aztán egyszer csak úgy érzem, hogy itt az ideje kicsit rendet rakni, nemcsak kint, hanem bent is, és akkor nekiállok nagytakarítást csinálni.

Olyankor igazából megszűnik az idő, a tér, mintha másik dimenzióba kerülnék. Nem érzékelem annyira, hogy éppen mit teszek, csak gondolkozom és jár a kezem. A piszkos poharakból kiöblítem a fájdalmat, a bosszúságot, a mosószer néha igazán képes tisztára mosni bármit.

A porszívóval felszívom a kétségeimet, a teregetéssel tisztulnak a gondolataim is. Az öblítő illata igazán megnyugtató és légies, és ahogyan helyre kerül minden, valahol belül is rendeződnek a dolgok. A felesleges gondolatok mind a polcokra kerültek egy pohárban, bögrében vagy lábasban. S a sokhalomnyi tény és kusza gondolat közül megmarad egy: a válasz.

Ti nem bukkantatok még válaszokra valamelyik fiókotokban?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!