Egyéb kategória

Porszívózd fel a gondjaidat!

Valamiért nagyon elterjedt nézőpont, hogy a takarítás az mekkora nyűg, és úgy kell nekünk, mint a púp a hátunkra. Ennek ellenére – bár nem mindig van hozzá kedvem – néha szeretek takarítani.
vous - 2015.07.01.
Porszívózd fel a gondjaidat!

A környezetem kicsit olyan, mint én. Ha káosz van bennem, akkor általában kevésbé ügyelek a rendre; pár napig, míg jár az agyam valamin, mesterszintre emelem a kupit magam körül. Aztán egyszer csak úgy érzem, hogy itt az ideje kicsit rendet rakni, nemcsak kint, hanem bent is, és akkor nekiállok nagytakarítást csinálni.

Olyankor igazából megszűnik az idő, a tér, mintha másik dimenzióba kerülnék. Nem érzékelem annyira, hogy éppen mit teszek, csak gondolkozom és jár a kezem. A piszkos poharakból kiöblítem a fájdalmat, a bosszúságot, a mosószer néha igazán képes tisztára mosni bármit.

A porszívóval felszívom a kétségeimet, a teregetéssel tisztulnak a gondolataim is. Az öblítő illata igazán megnyugtató és légies, és ahogyan helyre kerül minden, valahol belül is rendeződnek a dolgok. A felesleges gondolatok mind a polcokra kerültek egy pohárban, bögrében vagy lábasban. S a sokhalomnyi tény és kusza gondolat közül megmarad egy: a válasz.

Ti nem bukkantatok még válaszokra valamelyik fiókotokban?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.