Egyéb kategória

Nincs víztisztítás szivattyú nélkül

Egy zárt közegben igen érdekes biológiai sokszínűség alakulhat ki, ha arra minden feltétel adott. Egy családi medence esetében azonban igazán nem mondható szerencsésnek, ha a tartalma, azaz a víz, tele van mindenféle algával, baktériummal, gombafélével és egyéb hasonló, igazán kellemetlen és olykor igazán makacs és hosszan tartó tüneteket okozni képes anyagokkal.
vous - 2024.03.18.
Nincs víztisztítás szivattyú nélkül

Ha ezt el szeretnéd kerülni, akkor nagyon nagy gondot kell fordítanod a víz tisztaságára.

Forgasd meg a vizet alaposan

A Medence Óriás szivattyúk gazdag választékát kínálja, ahol a sokféle márkájú és teljesítményű modell közül te is garantáltan kiválaszthatod a medencédhez ideális berendezést. Már a legkisebb méretű családi medence esetén is nagyon fontos, hogy a benne lévő vizet kezeljék. Ehhez egy szivattyú elengedhetetlen partner. Ezzel lehet ugyanis a vizet mozgatni, azaz szakszerű kifejezéssel: forgatni.

Maga a vízforgató rendszer egy, a maga nemében egyszerű, de annál nagyszerűbb találmány. Egy arra alkalmas szivattyúból és a csatlakozó csővezetékből áll, amelyek természetesen a medencéhez kapcsolódnak. Ezekhez pedig értelemszerűen egy szűrőt kell illeszteni, amelyben a víz megtisztítása történik különféle szűrőközegek segítségével.

Alaposan szűrd meg

Többféle vízforgató rendszer is létezik. Beszerezhetők például a Medence Óriás webáruházban olyan szivattyúk is, amelyeket már a szűrővel egybeépítettek. A homokszűrős és a papírszűrős fajták a leggyakoribbak. A folyók természetes kavicságyaihoz hasonlítható a homokszűrős víztisztítás, ahol a vízből a 20-40 mikrométer nagyságú szennyeződéseket lehet kiszűrni. A papírszűrős modellekkel, amelyek ára kedvezőbb, már a 10-15 mikrométeres szennyeződések is elkaphatók. Ám a papírbetéteket gyakrabban kell cserélni.

A szivattyú használata nem bonyolult, de azért valamennyi odafigyelés kell a működtetéséhez. Ez a berendezés azonban nagyon sok kellemetlenségtől megkímélheti a medencetulajdonosokat. Ha nincs, akkor a víz könnyen algásodhat, zavarossá, piszkossá válhat, és nagyon hamar szükség lehet a teljes vízcserére és a nagyon alapos takarításra és fertőtlenítésre. Ez pedig komoly anyagi és időbeli ráfordítást jelent. Jobb megelőzni a bajt és beszerezni inkább a megfelelő szivattyút és a hozzá csatlakozó szűrőrendszert.

Naponta minimum két alkalommal

A szivattyú általában egyáltalán nem hangosan működő eszköz, de erősen ajánlott azt egy időkapcsolóval ellátni. Nagyon kényelmes megoldás ez, hiszen így majd a berendezés akkor kapcsol be és akkor kapcsol ki, amikorra azt beprogramoztad – akár éjszaka is. Igen sok áramot meg lehet spórolni ezzel, az időről nem is beszélve. Használatával biztosíthatod, hogy egyetlen vízforgatási ütem se maradhasson ki.

A megfelelő szivattyúval és szűrőrendszerrel nagyon sokat tehetsz azért, hogy a családi medencében mindig kristálytiszta legyen a víz.

Ajánlott cikkek