Otthon

Néhány hasznos tipp, mielőtt ülőkét vásárolnál

Az ülőkék egyedi módon tudják a helyiség hangulatát feldobni. A hangsúlyos dizájnnal rendelkező puffok, tárolóval rendelkező ülőkék egészen új stílusúvá varázsolhatják a szoba berendezését.
vous - 2023.04.17.
Néhány hasznos tipp, mielőtt ülőkét vásárolnál

Szinte bármely helyiségben hasznos kiegészítőként funkcionálhatnak, akár a fürdőszobába, konyhába vagy a nappaliba keresünk egy kényelmes, de kis helyet igénylő ülőalkalmatosságot. Nézzük, hogy a választáshoz milyen információkra lesz szükségünk.

Kicsi, de fontos ülőbútor

Otthonunk berendezésének tökéletes kiegészítője lehet egy ülőke, hiszen kis mérete miatt bármikor áthelyezhető, mégis kényelmes ülést biztosít. A mömax kínálatában található ülőkék között találunk fából, fémből készült modelleket, de nem ritka az olyan egyedi kialakítású ülőke sem, melynek alapján egy fém vödör adja. Az egyedi hangulatú ülőhelyek segítségével új színt adhatunk a megszokott bútorokkal berendezett helyiségnek.

Mielőtt kiválasztanánk a hatalmas kínálatból az ülőkét, érdemes átgondolni, hogy milyen célra szeretnénk leginkább használni. Lábtartónak, kis asztal helyett, tárolónak vagy a hirtelen betoppanó vendégeknek plusz ülőhelyként.

Az ülőkék választása előtt

Az ülőhelyek számának megnövelésére kiváló megoldás néhány ülőke beszerzése, melynek fa változata elsősorban a konyha és a fürdőszoba berendezését egészítheti ki, míg a kárpitozott modellek a nappaliban vagy a hálóban mutatnak jól igazán. Szükség esetén bármely helyiségbe átvihetjük ezeket az ülőhelyeket, így nagyobb társaság érkezésekor sem esünk majd zavarba.

A kis méretű puff a gyerkőcök kedvence lesz, hiszen alacsony magassága és puhasága hívogató. Akár zsámolyként is funkcionálhat az ülőke, a fotelben ülve megtámaszthatod rajta megfáradt lábaid. Több, különböző színben készült puffokat egymás mellé rakva, érdekes konfiguráció alakítható ki, mely igazán meglepő hatású lesz a helyiségben.

Az áruházak kínálatában kapható ülőkék közül a leggyakrabban a kocka vagy a kör formájú modelleket választják a vevők, azonban a téglalap alakú ülőkék is népszerűek. Az ülőkék többségének teteje leemelhető, belseje tárolóként funkcionálhat, praktikusan elrejthetőek az épp nem használt párnák, vendégpapucsok, kisebb tárgyak.

Forma és anyag fontossága

Az ülőkék a lakberendezés jó kiegészítői, hiszen az eltérő formák és alapanyagok rengeteg variációs lehetőséget biztosítanak. Gyakran nem is használati eszközként, hanem díszítőelemként funkcionálnak. A háttámla nélküli ülőhelyek hosszabb távú használat során nem túl kényelmesek, de ideiglenes megoldásként vagy lábtartónak kiválóan megfelelnek. 

Formájukat tekintve a legkönnyebben a kocka alakú modellek helyezhetőek el bármely helyiségben. A szöveteket tekintve olyan anyagot válasszunk, amely semleges, így jól alkalmazható a különböző stílusú helyiségekben is. A mikroszálas textilek és a sötétebb színek praktikusak kisgyermekes családban, mert kevésbé látszik meg a folt a felületen. A bőrből vagy bársony bevonattal készült modellek pedig luxusérzést keltenek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.