Otthon

Néhány hasznos tipp, mielőtt ülőkét vásárolnál

Az ülőkék egyedi módon tudják a helyiség hangulatát feldobni. A hangsúlyos dizájnnal rendelkező puffok, tárolóval rendelkező ülőkék egészen új stílusúvá varázsolhatják a szoba berendezését.
vous - 2023.04.17.
Néhány hasznos tipp, mielőtt ülőkét vásárolnál

Szinte bármely helyiségben hasznos kiegészítőként funkcionálhatnak, akár a fürdőszobába, konyhába vagy a nappaliba keresünk egy kényelmes, de kis helyet igénylő ülőalkalmatosságot. Nézzük, hogy a választáshoz milyen információkra lesz szükségünk.

Kicsi, de fontos ülőbútor

Otthonunk berendezésének tökéletes kiegészítője lehet egy ülőke, hiszen kis mérete miatt bármikor áthelyezhető, mégis kényelmes ülést biztosít. A mömax kínálatában található ülőkék között találunk fából, fémből készült modelleket, de nem ritka az olyan egyedi kialakítású ülőke sem, melynek alapján egy fém vödör adja. Az egyedi hangulatú ülőhelyek segítségével új színt adhatunk a megszokott bútorokkal berendezett helyiségnek.

Mielőtt kiválasztanánk a hatalmas kínálatból az ülőkét, érdemes átgondolni, hogy milyen célra szeretnénk leginkább használni. Lábtartónak, kis asztal helyett, tárolónak vagy a hirtelen betoppanó vendégeknek plusz ülőhelyként.

Az ülőkék választása előtt

Az ülőhelyek számának megnövelésére kiváló megoldás néhány ülőke beszerzése, melynek fa változata elsősorban a konyha és a fürdőszoba berendezését egészítheti ki, míg a kárpitozott modellek a nappaliban vagy a hálóban mutatnak jól igazán. Szükség esetén bármely helyiségbe átvihetjük ezeket az ülőhelyeket, így nagyobb társaság érkezésekor sem esünk majd zavarba.

A kis méretű puff a gyerkőcök kedvence lesz, hiszen alacsony magassága és puhasága hívogató. Akár zsámolyként is funkcionálhat az ülőke, a fotelben ülve megtámaszthatod rajta megfáradt lábaid. Több, különböző színben készült puffokat egymás mellé rakva, érdekes konfiguráció alakítható ki, mely igazán meglepő hatású lesz a helyiségben.

Az áruházak kínálatában kapható ülőkék közül a leggyakrabban a kocka vagy a kör formájú modelleket választják a vevők, azonban a téglalap alakú ülőkék is népszerűek. Az ülőkék többségének teteje leemelhető, belseje tárolóként funkcionálhat, praktikusan elrejthetőek az épp nem használt párnák, vendégpapucsok, kisebb tárgyak.

Forma és anyag fontossága

Az ülőkék a lakberendezés jó kiegészítői, hiszen az eltérő formák és alapanyagok rengeteg variációs lehetőséget biztosítanak. Gyakran nem is használati eszközként, hanem díszítőelemként funkcionálnak. A háttámla nélküli ülőhelyek hosszabb távú használat során nem túl kényelmesek, de ideiglenes megoldásként vagy lábtartónak kiválóan megfelelnek. 

Formájukat tekintve a legkönnyebben a kocka alakú modellek helyezhetőek el bármely helyiségben. A szöveteket tekintve olyan anyagot válasszunk, amely semleges, így jól alkalmazható a különböző stílusú helyiségekben is. A mikroszálas textilek és a sötétebb színek praktikusak kisgyermekes családban, mert kevésbé látszik meg a folt a felületen. A bőrből vagy bársony bevonattal készült modellek pedig luxusérzést keltenek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.