Test

Felesleges befogni az orrotokat, ha csuklotok?

Elég bosszantó, ha rájön az emberre a csuklás, főleg, hogyha beszélnie kell, üzleti tárgyaláson meg pláne. Egy ideig még mókás lehet, de hosszú távon elég kellemetlen. Hukk.
vous - 2015.07.06.
Felesleges befogni az orrotokat, ha csuklotok?

Meg se tudom számolni, hányféle módszert olvastam már a csuklás megszüntetésére, és a bátyám többnyire nem sajnálta az időt, ha ki kellett próbálni egy új technikát. A legemlékezetesebb azt hiszem, az volt, amikor megijesztett azzal, hogy váratlanul az arcomba fröccsentett egy vödör vizet. Felfrissültem tőle annyira, hogy megkergessem az udvaron, de a csuklásom nem múlt el. Hukk.

Pedig azt mondják, jó, ha befogjátok az orrotokat, vagy ha közben még vizet is isztok meg egy lábra álltok, meg felemelitek a bal kezeteket és úgy isztok vizet. De ezek és még sok más tanács sem segített az iowai Charles Osbourne farmernek, aki 68 évig csuklott, se az angol Christopher Sandsnak, akit három évig „emlegettek”.

Osbourne orvosa szerint a praktikák egyszerűen azért „hatnak”, mert épp akkor csinálják őket, amikor a csuklás egyébként is megállna. A csuklás ugyanis a rekeszizom önkéntelen összerándulása, a tüdőbe áramló levegőtől a gégefedő lezárul, emiatt adjátok ki magatokból azt a jellegzetes hangot. Ez a jelenség pedig magától megszűnik, ritkán van szükség orvosi segítségre. Többnyire spontán indul el, de okozhatja vitaminhiány, rekeszideget érintő nyomás vagy bizonyos tumorok is.

Ettől függetlenül használjátok nyugodtan a csuklást gátló praktikákat, én a balkéz-felemelős közben ivós módszerre esküszöm.

Ő meg itt Christopher Sands, ekkor még csak két éve csuklott:

Címkék: #csuklás #tippek
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.