Otthon

Napozóágyak a kültéri kényelemért

Kültéri nappali kialakítása során sokan csak az étkezőre és a kanapéra gondolnak, pedig sokszor a napozóágyak is nagyon jól tudnak jönni. Akinél tehát van otthon hely a kertben egy-egy ilyen bútordarabra, annak mindenképpen érdemes beszerezni őket. Hamarosan el is áruljuk, hogy miért, mikor jöhet jól, ha van otthon belőle egy vagy akár több is. Ebben a cikkben a napozóágyakról írunk részletesebben, hogy milyen áron kaphatóak, hova és milyet érdemes választani.
vous - 2023.05.17.
Napozóágyak a kültéri kényelemért

Miért jó egy műanyag napozóágy?

A Kulteributorok.hu napozóágyai között akadnak műanyagok is, amelyek sok esetben remek befektetések, tekintve, hogy könnyen tisztán lehet őket tartani, kényelmesek és nem színeződnek el. A műanyag igen tartós, ellenáll az időjárási viszontagságoknak, emellett könnyű a súlya, ezáltal hordozható és nem utolsó sorban olcsóbb is, mint a fém vagy a műrattan. 

A műanyagnak hosszú az élettartama, még akkor is, ha folyamatosan a kertben tartjuk a belőle készült bútort. Nagy előny, hogy többféle színben kaphatóak, de ott van az a tény is, hogy mintáját tekintve több változat közül válogathatunk. Nem csoda tehát az sem, ha sokszor nehéz dönteni, hiszen szinte képtelenség kiválasztani a tökéletes darabot. 

Mire kell figyelni a karbantartás során?

Amennyiben a fehér mellett döntünk, akkor számolni kell azzal, hogy a bútor esetleg elszíneződik. Az ipari tisztító és a csiszolószerek közel sem jelentenek végleges és jó megoldást, hiszen sokszor nem is használnak, cserébe viszont tönkreteszik a bútor anyagát. 

Sokkal jobb és hasznosabb, kíméletesebb megoldás a mikroszálas kendő és a tiszta víz, amely elegendőnek bizonyul még a makacsabb foltok ellen is. Ehhez azonban nem árt gyakran tisztítani a bútor felületét. 

Ügyeljünk arra, hogy a hidegebb hónapokban ne odakint tároljuk, hiszen bár tény, hogy jól bírja a hideget, azért a fagyos téli éjszakák hosszabb távon nem tesznek jót. Nem árt tehát betenni a garázsba, esetleg a fészerbe, egyéb tárolóba, hiszen a legtöbb kültéri napozóágy összecsukható, könnyű, emellett alig foglal helyet. Ennek köszönhetően több évig megőrzik eredeti kinézetüket. A műanyag tartós, remek alternatíva, ha könnyen tisztítható és tárolható bútort keresünk odakintre. 

Milyet érdemes választani?

Ár szempontjából nem sok eltérés van az egyes típusok között. A legtöbb úgy készül, hogy a háttámla mobilis, így rakásolhatóak. Nem gond tehát, ha többet veszünk belőlük, hiszen alig foglalnak helyet, cserébe mindig ott vannak, ha vendégek érkeznének egy grillpartira vagy éppen egy medencés összejövetelre. Nagyszerű megoldás még a kisebb teraszokra, ahol tényleg csak elő kell kapni, pihenni egyet, majd összecsukni és mehet is a helyére. A kert kényelmét a legjobban egy kerti napozóággyal élvezhetjük ki igazán. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!