Egyéb kategória

Milyen lehetőségeid vannak a CSOK Plusz kapcsán, ha most végeztél az egyetemen?

Nagyon sok pár az egyetem elvégzését követően gondolkodik el komolyan a házasságon vagy egy saját ingatlan vásárlásán. Ha épp most végeztél az egyetemen, akkor valószínűleg benned is megfordult a hogyan tovább gondolata. Ha érdeklődsz a CSOK Plusz kapcsán, akkor mindenképp olvass tovább, az alábbiakban bővebben vázoljuk, milyen feltételekkel igényelheted!
vous - 2024.04.23.
Milyen lehetőségeid vannak a CSOK Plusz kapcsán, ha most végeztél az egyetemen?

Saját otthon kedvezményes hitellel

A mai magas ingatlanárak mellett a saját ingatlan távoli álomnak tűnik. A 2024-től elérhető CSOK Plusz hitel óriási segítséget jelenthet a fiatal pároknak, amit igazol a nagy népszerűség is. A hitel elsősorban azért vonzó, mert kamata a futamidő során legfeljebb 3 százalék, ami a lakáspiaci kamatokhoz képest számottevően kedvezőbb. A Banknavigator weboldalán CSOK Plusz témában bővebben is olvashatsz, illetve kalkulációt és végezhetsz. A támogatás az ötezer fő feletti településeken elérhető, de a vissza nem térítendő falusi CSOK támogatás mellé is igényelhető.

A hitel összege elsősorban a vállalt gyermekek számától függ. Ez egy gyermek esetében 15 millió forint, két gyermek vállalásakor 30 millió forint, míg 3 gyermeknél 50 millió forint. Ha az első lakásotokat készültök megvásárolni, akkor a megszokott 20 százalékos önerő helyett a 10 százalékos is elegendő.

Amit a törlesztés kapcsán tudni érdemes

A hitelfelvételt követő egy évben csak a kamatot kell törleszteni, a tőkére ebben az időszakban nincs gondunk. Ha megszületik az első baba, akkor egyéves hitelmoratóriumra lesztek jogosultak, viszont így a futamidő is hosszabbodik egy évvel, mely könnyen a visszafizetendő összeg növekedését okozhatja. Ugyanakkor minden egyes megszületett, vállalt baba után 10 millió forintot elengednek a tartozásból.

Milyen feltételekkel juthattok kedvezményes hitelhez, ha most végeztél az egyetemen?

A CSOK Plusz kapcsán az egyik fő feltétel, hogy az igénylők legalább egyikének 2 éves folyamatos jogviszonnyal kell rendelkeznie. Ebbe az egyetem nappali tagozatán folytatott tanulmányok is beletartoznak. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy az utolsó 180 napos jogviszony kapcsán szigorúbbak a kritériumok, mivel az elvárás magyar vállalkozói vagy alkalmazotti jogviszony. Röviden és tömören csak akkor kaphatsz CSOK Plusz hitelt, ha az egyetem végeztével egy hónapon belül vállalkozó leszel vagy alkalmazottként munkába állsz és legalább fél évet dolgozol.

A közös családi fészek tehát egyáltalán nem elérhetetlen, akkor sem, ha nemrég kerültél ki az iskolapadból. A támogatott hitelnek köszönhetően hamar belevághattok a közös életbe és hozzájuthattok a régóta áhított otthonhoz. Ugyanakkor az igénylésnek egyéb feltételei is vannak, melyek kapcsán a Banknavigator online platformján szintén alaposan tájékozódhatsz a szakértő cikkekből.

Ajánlott cikkek