Otthon

Miért érdemes légfüggönnyel kombinálni az önműködő ajtókat?

Az épületbe ki- és bejutást biztosító nyílászárók automatizálása nemcsak a kényelmet szolgálja, hanem praktikus és költséghatékony megoldás a vállalkozások számára. A légfüggönnyel kombinált önműködő tolóajtók ötvözik mindezen tulajdonságokat, sőt további előnyökkel is jár a használatuk.
vous - 2022.11.11.
Miért érdemes légfüggönnyel kombinálni az önműködő ajtókat?

Az automata nyílászárók piacán új megoldásnak számító, légfüggönnyel kiegészített bejáratok akár 25%-kal hatékonyabban működnek, mint hagyományos társaik. Nézzük részletesebben a technológiát és az ilyen típusú ajtók felszerelésének további előnyeit.

Az Airslide légfüggönyről bővebben

A technológia alapját egy ventilátorhajtással rendelkező készülék adja, mely nem látható akadályt képez a bejárat előtt. A nagy sebességgel áramló levegő megakadályozza, hogy a külső és belső tér levegője keveredjen. Az automata tolóajtók legújabb generációját forgalmazó FAAC Hungary Kft. svájci minőségű termékei kiválóan ötvözhetőek ezzel a légfüggönyös technológiával. 

A légfüggöny nem enged át egyéb külső hatásokat sem, mint például a szálló por, a füst, a bogarak vagy a kellemetlen szagok beáramlását a helyiségbe. Higiénikus megoldás lehet azokon a területeken, ahol érintésmentesen és fizikai akadály nélkül szükséges egy láthatatlan nyílászáró használata. A légfüggöny előnye, hogy nem szükséges a levegőt felmelegíteni, hiszen a belső hőmérsékletű levegőt használja a fújáshoz.

A hatékonyságról

Biztosan állíthatjuk, hogy a légfüggönnyel kombinált automata tolóajtók 25%-kal hatékonyabban képesek működni, mint a hagyományos nyílászárók. Ennek oka, hogy az ajtó és a légfüggöny légpengéje között nincs rés. Az egybeépített két berendezés további előnye, hogy nem különböző cégek végzik a beszerelést, hanem egy vállalkozás szakemberei folyamatában látják el a szükséges teendőket, így nincs többszöri kiszállási, beszerelési költség.

Szintén hasonlóan könnyű a karbantartást intézni, hiszen a FAAC Hungary Kft. 24 órás, országos lefedettségű szervizhálózata bármikor hatékonyan tudja elvégezni az esetleg felmerülő hibák javítását. A probléma elhárítása így gyorsan és hatékonyan megoldható.

Energiatakarékosság

Elképesztően fontos napjainkban az energiatakarékosság nemcsak a környezetünk megóvása, hanem a költségek csökkentése miatt is. A légfüggönnyel kombinált, automatizált tolóajtó költségkímélő, hiszen mindössze 3 watt a készenléti energiafogyasztása, mely zárt ajtók és a légfüggöny kikapcsolt állapotára vonatkozik. A rendszer felismeri az áthaladás irányát, így képes optimalizálni a nyitás és zárás folyamatát.

A minőségi kialakítás és anyaghasználat már bizonyított, hiszen a tesztelések során megállapításra került, hogy az Airslide légfüggöny akár 2 millió cikluson keresztül képes hibamentesen működni. Emellett egy speciális eszköz akkor is meg tudja gátolni a külső levegő bejutását, ha nem működik a légfüggöny.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.