Egyéb kategória

Miért érdemes elektromos autót vásárolni?

Ha megnézzük a városba közlekedő autókat, azt láthatjuk, hogy egyre több az elektromos modell. Ez már egyáltalán nemcsak a nyugati országokban van így, hanem Magyarországon is folyamatosan növekszik a villanyautók száma. Ennek több oka is van, mivel környezetkímélő, gazdaságos és hosszú távon fenntartható megoldásról van szó. Milyen előnyei vannak még?
vous - 2023.03.16.
Miért érdemes elektromos autót vásárolni?

Kedvezmények, támogatások

Még mielőtt belemegyünk az előnyökbe, érdemes megemlíteni, hogy az elektromos autó bizniszbe a világ összes nagyobb márkája beszállt már, ajánlott megnézni egy elektromos autó választó oldalt, mint amilyen az eautotoltokabel.hu weboldala is, hogy könnyebb legyen a tájékozódás és lássuk, milyen márkákkal találkozhatunk, valamint milyen kiegészítők érhetőek el hozzá.

A környezetvédelem, a fenntartható fejlődés és a környezettudatos termékek, szolgáltatások népszerűsítése mindenkinek az érdeke a magánszemélyektől kezdve a cégeken át az Európai Unióig. Ezért is fontos az, hogy ma már egyre több olyan program indul, amely keretein belül kedvezményesen vásárolhatunk elektromos autókat. Vannak olyan támogatások, amely segítségével új elektromos autó vásárlása akár 50% kedvezménnyel is történhet.

Cégek számára az energiahatékonysági beruházások támogatásai után érdemes érdeklődni, mivel itt TAO kedvezmények érhetőek el. A környezetbarát és gazdaságosabb járműpark minden vállalat és holding számára fontos, aminek számtalan előnye lehet.

Olcsó fenntartás, ingyenes parkolás

Maradjunk az anyagiaknál: zöld rendszámmal Budapest legtöbb kerületében, Miskolcon és Debrecenben sem kell fizetni a parkolásért. Ezekben a nagyvárosokban mindennapos fejtörést okoz az, hogy hol és mennyiért lehet egyáltalán parkolni. Ha elektromos autóra váltunk, nem kell emiatt aggódnunk többet. Online van elérhető lista, ahol láthatjuk, mely városokban lehet kedvezményesen vagy ingyenesen parkolni, mivel erről mindig minden esetben az adott önkormányzat dönt.

A villanyautók környezetbarát megoldást jelentenek, hosszú távon az elektromos áram olcsóbb megoldás, mint a benzin vagy dízel. Sőt, ma már olyan lehetőségek is elérhetőek, hogy a napelem segítségével tölthetjük az elektromos autót. Ezzel tulajdonképpen az üzemeltetési költség szinte nullára csökkenthető. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az e-autókban sokkal kevesebb a mozgó, kopó alkatrész, így a szervizeket sem kell annyit látogatni.

Kényelmes és elérhető

Akár el is felejthetjük a benzinkutakat, otthon, a garázsban tölthetjük az autót. Nem kell többször külön időt szánni a tankolásra. Sőt, emellett már nemcsak az üzemeltetés, hanem maga a jármű megvásárlása is egyre olcsóbb. Mivel egyre több a modell a piacon, ez árcsökkenéssel is jár, így már bárki vásárolhat egy modern villanyautót.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.