Egyéb kategória

Miért érdemes elektromos autót vásárolni?

Ha megnézzük a városba közlekedő autókat, azt láthatjuk, hogy egyre több az elektromos modell. Ez már egyáltalán nemcsak a nyugati országokban van így, hanem Magyarországon is folyamatosan növekszik a villanyautók száma. Ennek több oka is van, mivel környezetkímélő, gazdaságos és hosszú távon fenntartható megoldásról van szó. Milyen előnyei vannak még?
vous - 2023.03.16.
Miért érdemes elektromos autót vásárolni?

Kedvezmények, támogatások

Még mielőtt belemegyünk az előnyökbe, érdemes megemlíteni, hogy az elektromos autó bizniszbe a világ összes nagyobb márkája beszállt már, ajánlott megnézni egy elektromos autó választó oldalt, mint amilyen az eautotoltokabel.hu weboldala is, hogy könnyebb legyen a tájékozódás és lássuk, milyen márkákkal találkozhatunk, valamint milyen kiegészítők érhetőek el hozzá.

A környezetvédelem, a fenntartható fejlődés és a környezettudatos termékek, szolgáltatások népszerűsítése mindenkinek az érdeke a magánszemélyektől kezdve a cégeken át az Európai Unióig. Ezért is fontos az, hogy ma már egyre több olyan program indul, amely keretein belül kedvezményesen vásárolhatunk elektromos autókat. Vannak olyan támogatások, amely segítségével új elektromos autó vásárlása akár 50% kedvezménnyel is történhet.

Cégek számára az energiahatékonysági beruházások támogatásai után érdemes érdeklődni, mivel itt TAO kedvezmények érhetőek el. A környezetbarát és gazdaságosabb járműpark minden vállalat és holding számára fontos, aminek számtalan előnye lehet.

Olcsó fenntartás, ingyenes parkolás

Maradjunk az anyagiaknál: zöld rendszámmal Budapest legtöbb kerületében, Miskolcon és Debrecenben sem kell fizetni a parkolásért. Ezekben a nagyvárosokban mindennapos fejtörést okoz az, hogy hol és mennyiért lehet egyáltalán parkolni. Ha elektromos autóra váltunk, nem kell emiatt aggódnunk többet. Online van elérhető lista, ahol láthatjuk, mely városokban lehet kedvezményesen vagy ingyenesen parkolni, mivel erről mindig minden esetben az adott önkormányzat dönt.

A villanyautók környezetbarát megoldást jelentenek, hosszú távon az elektromos áram olcsóbb megoldás, mint a benzin vagy dízel. Sőt, ma már olyan lehetőségek is elérhetőek, hogy a napelem segítségével tölthetjük az elektromos autót. Ezzel tulajdonképpen az üzemeltetési költség szinte nullára csökkenthető. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az e-autókban sokkal kevesebb a mozgó, kopó alkatrész, így a szervizeket sem kell annyit látogatni.

Kényelmes és elérhető

Akár el is felejthetjük a benzinkutakat, otthon, a garázsban tölthetjük az autót. Nem kell többször külön időt szánni a tankolásra. Sőt, emellett már nemcsak az üzemeltetés, hanem maga a jármű megvásárlása is egyre olcsóbb. Mivel egyre több a modell a piacon, ez árcsökkenéssel is jár, így már bárki vásárolhat egy modern villanyautót.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.