Egyéb kategória

Mi az a webfejlesztés brief, és miért lesz rá nagy szükséged?

Vállalkozó lettél, tele energiával, tenni akarással és ezernyi ötlettel, hogy miként fogod “meghódítani” a vásárlókat, ügyfeleket. Meg kell győznöd őket, hogy miért éppen téged válasszanak. Hogyan? Egy jól megkreált honlappal, ami garantáltan elvezet a sikerhez.
vous - 2023.05.17.
Mi az a webfejlesztés brief, és miért lesz rá nagy szükséged?

A weboldalad alapját egy webfejlesztés brief teszi stabillá

Ahhoz, hogy a honlapod egyénre szabottan a legoptimálisabban legyen létrehozva, mindenképpen szükséged lesz egy webfejlesztés brief összeállítására. Ezt megteheted saját magad, megkérhetsz egy fejlesztőt, de rábízhatod a feladatot a témában szakértő Selector Digitális Marketing Ügynökségre is. A létrehozott dokumentum irányt mutat majd mindenkinek: neked és a weboldalon dolgozó csapatnak is. 

Rögzíti az elérendő célokat, a honlappal kapcsolatos elvárásaidat, elképzeléseidet, a pontos határidőket. Mindez olyan kapaszkodót nyújt majd, ami mentén haladva gördülékennyé válnak a munkafolyamatok. 

Mi kell a tökéletes briefhez?

A jól megírt brief minden olyan információt tartalmaz, amit a vállalkozásodról tudni kell, és tudni érdemes. Például: a neved, a vállalkozásod neve, fontos céginformációk, tevékenységek, iparágak, alkalmazottak száma, alapítás időpontja – ezek egy része szerepel majd a weboldalon, másrészt a fejlesztő csapat így ismeri meg azokat a körülményeket, amelyben dolgozol. 

Írd le, hogy milyen termékeket forgalmaz vagy gyárt a vállalkozásod, illetve milyen szolgáltatásokat kínálsz. Minél jobban részletezed a termék és szolgáltatás palettát, annál jobb. Ne felejtsd el meghatározni, hogy a terveid szerint kik alkotják majd a célcsoportodat/célcsoportjaidat – azaz kiknek szeretnél majd termékeket vagy szolgáltatásokat eladni és miért?

Webfejlesztés brief: mondd el, miért vagy más, mint mások?

Az egyre nagyobb reklámzajban ma már az nem tud érvényesülni, aki a sokadik ugyanolyan vállalkozást indítja és mindent ugyanúgy csinál, mint az átlag. Fogalmazd meg, hogy Te miért vagy egyedi, miért más a te vállalkozásod, mint a versenytársaidé? Mi az a plusz, amit adni tudsz, ami különlegessé és vonzóvá tesz. Itt nem feltétlenül az “akciós” árakra kell gondolnod – bár ez is fontos – hanem olyasmire, ami meggyőzi a potenciális vásárlóidat arról, hogy melletted tegyék le a voksukat.

A fejlesztők az egyediséged hangsúlyozása érdekében gondoskodni fognak arról, hogy ez az információ újra meg újra a látogatóid elé kerüljön. Ennek eredményeképpen pedig az érdeklődőkből ügyfelek lesznek. 

A tervek és célok meghatározása a brief szerves részét képezik

Briefre nemcsak egy új honlap indításánál lehet szükséged, hanem egy már működő weboldal fejlesztésénél is. Itt meg kell adnod, hogy:

  • Miért kell a weboldalt fejleszteni – mik a terveid, céljaid vele?
  • Mi az, ami jól működik és megtartanád, és mi az, ami helyett mindenképpen más megoldás kell?
  • Milyen új funkciókkal akarod bővíteni az oldalt?
  • Milyen legyen az új design? Akarsz-e változtatni az arculaton?

Készíts te is részletes webfejlesztés briefet, hogy minél hatékonyabb legyen a munka!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!