Egyéb kategória

Mi az a webfejlesztés brief, és miért lesz rá nagy szükséged?

Vállalkozó lettél, tele energiával, tenni akarással és ezernyi ötlettel, hogy miként fogod “meghódítani” a vásárlókat, ügyfeleket. Meg kell győznöd őket, hogy miért éppen téged válasszanak. Hogyan? Egy jól megkreált honlappal, ami garantáltan elvezet a sikerhez.
vous - 2023.05.17.
Mi az a webfejlesztés brief, és miért lesz rá nagy szükséged?

A weboldalad alapját egy webfejlesztés brief teszi stabillá

Ahhoz, hogy a honlapod egyénre szabottan a legoptimálisabban legyen létrehozva, mindenképpen szükséged lesz egy webfejlesztés brief összeállítására. Ezt megteheted saját magad, megkérhetsz egy fejlesztőt, de rábízhatod a feladatot a témában szakértő Selector Digitális Marketing Ügynökségre is. A létrehozott dokumentum irányt mutat majd mindenkinek: neked és a weboldalon dolgozó csapatnak is. 

Rögzíti az elérendő célokat, a honlappal kapcsolatos elvárásaidat, elképzeléseidet, a pontos határidőket. Mindez olyan kapaszkodót nyújt majd, ami mentén haladva gördülékennyé válnak a munkafolyamatok. 

Mi kell a tökéletes briefhez?

A jól megírt brief minden olyan információt tartalmaz, amit a vállalkozásodról tudni kell, és tudni érdemes. Például: a neved, a vállalkozásod neve, fontos céginformációk, tevékenységek, iparágak, alkalmazottak száma, alapítás időpontja – ezek egy része szerepel majd a weboldalon, másrészt a fejlesztő csapat így ismeri meg azokat a körülményeket, amelyben dolgozol. 

Írd le, hogy milyen termékeket forgalmaz vagy gyárt a vállalkozásod, illetve milyen szolgáltatásokat kínálsz. Minél jobban részletezed a termék és szolgáltatás palettát, annál jobb. Ne felejtsd el meghatározni, hogy a terveid szerint kik alkotják majd a célcsoportodat/célcsoportjaidat – azaz kiknek szeretnél majd termékeket vagy szolgáltatásokat eladni és miért?

Webfejlesztés brief: mondd el, miért vagy más, mint mások?

Az egyre nagyobb reklámzajban ma már az nem tud érvényesülni, aki a sokadik ugyanolyan vállalkozást indítja és mindent ugyanúgy csinál, mint az átlag. Fogalmazd meg, hogy Te miért vagy egyedi, miért más a te vállalkozásod, mint a versenytársaidé? Mi az a plusz, amit adni tudsz, ami különlegessé és vonzóvá tesz. Itt nem feltétlenül az “akciós” árakra kell gondolnod – bár ez is fontos – hanem olyasmire, ami meggyőzi a potenciális vásárlóidat arról, hogy melletted tegyék le a voksukat.

A fejlesztők az egyediséged hangsúlyozása érdekében gondoskodni fognak arról, hogy ez az információ újra meg újra a látogatóid elé kerüljön. Ennek eredményeképpen pedig az érdeklődőkből ügyfelek lesznek. 

A tervek és célok meghatározása a brief szerves részét képezik

Briefre nemcsak egy új honlap indításánál lehet szükséged, hanem egy már működő weboldal fejlesztésénél is. Itt meg kell adnod, hogy:

  • Miért kell a weboldalt fejleszteni – mik a terveid, céljaid vele?
  • Mi az, ami jól működik és megtartanád, és mi az, ami helyett mindenképpen más megoldás kell?
  • Milyen új funkciókkal akarod bővíteni az oldalt?
  • Milyen legyen az új design? Akarsz-e változtatni az arculaton?

Készíts te is részletes webfejlesztés briefet, hogy minél hatékonyabb legyen a munka!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.